Home Tehnologija Prilika za novi biznis – reciklaža starih mobitela

Prilika za novi biznis – reciklaža starih mobitela

1631
0

old mobiles 2Ako ste novom internetskom servisu za reciklažu mobitela Fonebanku prodali staru Nokiju 5800 za 200 kuna, BlackBerry 8520 Curve za 328 kuna ili iPhone 4 za 960 kuna, niste samo zaradili i pomogli očuvanju okoliša, nego ste poduprli i novi izvozni biznis koji buja u Hrvatskoj. Servis Fonebank, naime, izvozi stare mobitele preko Velike Britanije u Tanzaniju i druge afričke, ali i latinoameričke i azijske zemlje. Fonebank je pokrenuo najveći distributer mobitela u Hrvatskoj, zagrebački Mobis, čija je tvrtka kćer Mobis electronic servisni centar ugovorila stratešku suradnju s britanskom tvrtkom Corporate Mobile Recycling. Britanski partner ima uhodanu mrežu u devet europskih zemalja i mjesečno otkupi više od 80.000 mobitela.

Željko Pavlaković, direktor Mobis electronic servisnoga centra, ističe da su prije tu mogućnost nudili isključivo tvrtkama, a sada stare mobitele otkupljuju i od građana, kojima novac isplaćuju na tekuće račune i žiroračun.

Direktor marketinga britanskog CMR-a Olly Tagg rekao je za Poslovni dnevnik da hrvatsko tržište vide kao vrata za širenje operacija u Srbiju, BiH i druge balkanske zemlje, koje imaju visok rast broja mobilnih korisnika i visoku razinu prodaje novih gadgeta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here