Home Vijesti Prodali otpad iz Dine da nahrane radnike

Prodali otpad iz Dine da nahrane radnike

618
0

Baš kako su i najavili, radnici Dine Petrokemije Omišalj u sastavu Dioki grupe danas su, nakon što su 1. srpnja blokirali ulaz u tvrtku, počeli odvoziti i prodavati metalni otpad iz pogona. Novac od prodaje namijenjen je za javnu kuhinju za obitelji radnika Dine, objasnio je Predrag Mihaljević, dopredsjednik Sindikata radnika u toj tvrtki.

Danas je iz Omišlja u riječki Metis otišao prvi kamion pun metalnog otpada. Od 2600 kuna, koliko su dobili od prodaje, priredili su prvi ručak za gladne radnike Dine i njihove obitelji. Riječ je o metalnom otpadu u postrojenju koji nije u funkciji, a ako ih u toj namjeri netko bude spriječio, radnici su odlučni i napustiti svoja radna mjesta. Tada ostaje pitanje tko će čuvati postrojenja u kojima se nalaze spremnici s opasnim tvarima.

Prije nekoliko dana prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić je kazao da Dioki ne može opstati i morat će u stečaj. No, naglasio je da će se iz Dioki-a izdvojiti djelatnost Dine, a odnose s bankama regulirati kroz imovinu koju imaju na Žitnjaku i LNG-u. Dina će nastaviti proizvodnju, poručio im je Čačić. Radnici više ne mogu čekati, i dosad su se, kažu, naslušali obećanja. Njih 350 nije dobilo šest plaća za ovu godinu, plaću za prosinac i oko 60 posto jedne plaće iz prijašnjih godina. Iako znaju da je odvoz i prodaja metalnog otpada nezakonita, Mihaljević napominje kako je i neisplata plaća nezakonita.(poslovni.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here