Home Mozaik Prodano legendarno odijelo iz filma “Groznica subotnje večeri”, poznata je cijena

Prodano legendarno odijelo iz filma “Groznica subotnje večeri”, poznata je cijena

64
0

Poznato bijelo odijelo Tonyja Manera, simbol jednog od najljepših filmova svih vremena, Groznica subotnje večeri, kupljena je za više od 200.000 tisuća dolara.
Prije samo nekoliko tjedana pojavila se vijest o aukciji bijelog odijela Tonyja Manera. Vijest je objavila aukcijska kuća Julien’s Auctions u Kaliforniji povodom Hollywood: Classic & Contemporary. Aukcija je održana 22. i 23. travnja. Naime, odijelo iz filma prodano je za nevjerojatnu svotu: čak 260.000 tisuća dolara. U samom otvaranju aukcije početna ponuda krenula od 100.000 dolara, a kasnije je, u samo petnaestak minuta, konačna cijena potvrđena na 260.000 dolara.

Riječi Martina Nolana, izvršnog direktora Julien’s Auctions:
“Anonimni kupac dobio je sako, prsluk, hlače, crnu košulju i lutku. Ukratko: spreman je za izlaganje u dnevnoj sobi nekog strastvenog ljubitelja filma! Kostim je bio vlasništvo kolekcionara i popraćen je pismima o autentičnosti od Paramounta (koji je producirao film) i Johna Travolte.

Za sve ljubitelje filma, uz bijelo odijelo Tonyja Manera, na prodaju su pušteni i drugi nezaboravni i unikatni predmeti iz raznih filmskih hitova. Zapravo, među prodanim memorabilijama nalazimo štap Charlieja Chaplina, kupljen za 39.000 dolara, žuti kombinezon Waltera Whitea iz Breaking Bada, prodan za samo 2.000 dolara. Također je bio u prodaji: model koji je dizajnirao Carlo Rambaldi za Aliena i nekoliko čarobnih štapića Harryja Pottera. Još jedan nezaboravni predmet na aukciji bila je mačeta Harrisona Forda iz filma Indiana Jones i ukleti hram . Zatim, hoverboard koji je koristio Michael J. Fox u filmu Povratak u budućnost, vrijedan 80 tisuća dolara te kaciga Kapetana Amerike.

Previous articleNovi FILM SA MLADIMA S INVALIDITETOM, gosti Asim Ugljen, Krešo Mišak, Mario Kovač…
Next articleVIDEO Uvod u pornić postao hit, ljudi se kidaju od smijeha: ‘Ovako nešto stvarno ne očekuješ’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here