Home Mozaik Proizveden prvi kondom za žene i muškarce: pogledajte kako se koristi (VIDEO)

Proizveden prvi kondom za žene i muškarce: pogledajte kako se koristi (VIDEO)

246
0

Kondom je izrađen od materijala koji se obično koristi za pokrivanje ozljeda i rana u bolnicama. Njegov izumitelj se nada da će kondom pod nazivom Wondaleaf osnažiti ljude da preuzmu bolju kontrolu nad svojim zdravljem, bez obzira na njihov spol ili orijentaciju.

“To je u osnovi obični kondom s ljepljivim prevlakom”, rekao je dr. John Tang Ing Ching, ginekolog iz tvrtke za medicinske uređaje Twin Catalyst. “Ljepilo se nanosi samo na jednu stranu”, dodao je, što znači da ga mogu obrnuti i koristiti oba spola. Svaka kutija sadrži dva kondoma i koštat će tri eura.

Prosječna cijena za desetak kondoma u Maleziji je između 4,11 i 8,61 eura. Tang pravi kondome od poliuretana, materijala koji se koristi u prozirnim zavojima za rane, a koji je tanak i fleksibilan, ali čvrst i vodootporan.

“Jednom kada ga stavite, često ne shvatite da je tu”, rekao je, misleći na obloge napravljene od materijala.
Objasnio je da je Wondaleaf prošao kroz nekoliko krugova kliničkih istraživanja i testiranja i da će biti komercijalno dostupan putem web stranice tvrtke ovog prosinca.
“Na temelju broja kliničkih ispitivanja koja smo proveli, prilično sam optimističan da će s vremenom to biti značajan dodatak mnogim metodama kontracepcije koje se koriste za sprječavanje neželjene trudnoće i spolno prenosivih bolesti”, rekao je Tang. (net.hr)

Previous articleOpljačkao benzinsku pumpu na Zametu pa uhvaćen za pola sata!
Next articleLepinjica: Rijeka nije stala iza mene kad je trebala. Zato ništa nije dobila kad sam odlazio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here