Home Vijesti Pronađeni mladi rukometaši Burundija nestali u Rijeci. Završili u Belgiji!

Pronađeni mladi rukometaši Burundija nestali u Rijeci. Završili u Belgiji!

241
1

Primorsko-goranska policija je 9. kolovoza zaprimila prijavu o nestanku deset mladića (rođenih 2006. godine) koji su otišli iz riječkog studentskog centra, gdje su bili smješteni za vrijeme trajanja Svjetskog rukometnog kadetskog prvenstva koje se održavalo u Rijeci.

Policajci su poduzeli niz mjera i radnji u cilju pronalaska osoba i kako bi utvrdili sve relevantne činjenice i okolnosti njihovog nestanka. Poduzimajući mjere i radnje, Uprava za granicu zaprimila je obavijest belgijske migracijske službe da je deset maloljetnika bez pratnje u Belgiji zatražilo azil. Također je zasad utvrđeno da su dvojica od deset državljana Burundija članovi rukometne momčadi Burundija.

Policija nastavlja intenzivnu suradnju s migracijskom službom Belgije u cilju utvrđivanja identiteta i ostalih državljana Burundija iz te grupe, s obzirom na to da je vidljiva podudarnost te postoji velika mogućnost da su i ostali državljani Burundija upravo oni igrači koji su samovoljno nezakonito napustili Hrvatsku, a kako bi sekundarno migrirajući u Belgiju podnijeli zahtjev za azil, izvijestila je policija.

Previous articleHajduk je protupravno radio na dovođenju Filipa Uremovića? I još se time pohvalili…
Next articleU Grčkoj uhićena dva mlada Srbina. Na plaži istukli i silovali maloljetnicu (14)?

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here