Home Najnovije Proračun sve manji, zaposlenih sve više

Proračun sve manji, zaposlenih sve više

731
2

Unatoč gospodarskoj krizi i potrebi smanjenja javnih rashoda, ukupan broj zaposlenih na teret proračuna u jedinicama je lokalne i područne (regionalne) samouprave u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2008-11. povećan za nešto više od 15%. Osim porasta rashoda za zaposlene u apsolutnom iznosu, došlo je i do porasta njihova udjela u ukupnim rashodima lokalnih i regionalnih proračuna, zaključuje Javni institut za finacije u svojem newsletteru.


Gradovi i županije s najvećim proračunskim deficitom u Hrvatskoj

Među tri grada s najvećim proračunskim deficitom u razdoblju 2007.-2011., uz Đakovo i Županju, našla se i Rijeka. Iako su u razdoblju od 4 promatrane godine riječki proračunski prihodi drastično pali, u Gradu Rijeci je zabilježen rast broja zaposlenih za 7,1 posto i rast rashoda za plaće zaposlenih u iznosu od 8,2 posto.

Institut za javne financij zaključuje kako je unatoč potrebi smanjenja rashoda nakon pojave gospodarske krize, velik broj lokalnih jedinica nastavio sa zapošljavanjem na teret lokalnih proračuna, čime je ionako loša financijska situacija dodatno pogoršana.(rd)

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here