Home Sport Prosinečki i Skočić kandidati za selektora Vietnama!

Prosinečki i Skočić kandidati za selektora Vietnama!

171
0

Vetnamnet piše da su Robert Prosinečki i Dragan Skočić kandidati za preuzimanje reprezentacije Vijetnama. Dosadašnji izbornik Park Hang-seo napustio je izborničko mjesto, a u igri su još i Slaven Skeledžić i Božidar Bandović. Vijetnamci o Prosinečkom pišu sljedeće: “Prosinečki je radio kao pomoćnik izbornika hrvatske reprezentacije između 2006. i 2010. godine prije nego što je od 2014. do 2017. vodio Azerbajdžan te od 2018. do 2019. Bosnu i Hercegovinu.”

Skočić je također među 25 kandidata, a o njemu navode: “Uspio je odvesti Iran na Svjetsko prvenstvo s rekordnih 25 bodova iz 10 utakmica u trećem krugu kvalifikacija. Bio je to najbolji nastup Irana u povijesti kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.” Novi izbornik trebao bi biti imenovan početkom 2023. godine.

Vijetnam je trenutno 96. reprezentacija svijeta, a najbolji plasman na FIFA-inoj ljestvici imao je 1998. godine, kada je bio 84. na svijetu. Pet puta je nastupio na Azijskom kupu, a 2017. i 2019. dogurao je do četvrtfinala. Na Svjetsko prvenstvo Vijetnam se nikad nije kvalificirao.

Previous articleVIDEO: Vlašić probio protivnika i odradio glavni posao za vodstvo Torina
Next articleBizarno uređeno dvorište fotkano na Balkanu apsolutni je hit na Instagramu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here