Home Biznis Prostitutke zaražene HIV-om čekaju navijače

Prostitutke zaražene HIV-om čekaju navijače

197
0

Oni koji su podigli ruku u zrak za Južnoafričku Republiku kada se glasalo za domaćina Svjetskog prvenstva 2010. nisu bili ni svjesni s kakvim će se problemima suočiti nogometni navijači. Osim velike stope kriminala, najveća opasnost je AIDS
Svjetsko prvenstvo u nogometu u Južnoafričkoj Republici moglo bi značiti i katastrofu u borbi protiv AIDS-a. U toj zemlji je oko 5,7 milijuna stanovnika zaraženo smrtonosnim virusom, a gotovo polovica prostitutki ima AIDS (46 posto prema istraživanju iz 2005. godine).

Za vrijeme nogometnog natjecanja u JAR-u se očekuje više od pola milijuna stranih navijača, a samo u Cape Townu će ih dočekati tri tisuće prostitutki.

southafrica2
Gotovo polovica prostitutki u Južnoj Africi je zaražena HIV-om

Predsjednik Organizacije za edukaciju i odvjetnik prostitutki u Cape Townu Eric Harper prognozira da je katastrofa neizbježna i za mušterije i za seksualne radnice.

Nešto optimističniji je savjetnik Nacionalnog vijeća za borbu protiv AIDS-a JAR-a Julian Seedat i on ne smatra da će se povećati rizik od širenja virusa HIV-a zbog nogometnog prvenstva. On tvrdi da je JAR već puno napravio u borbi protiv te bolesti edukacijom prostitutki i njihovom povećanom zaštitom, posebno upotrebom kondoma. (tportal)

Previous articleTuristička zajednica PGŽ: 10% manje dolazaka, 11% manje noćenja
Next articleU ožujku presušuje lova od braće Sharbini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here