Vijesti

‘Protiv skupog Energa’: Gradonačelnik obmanjuje javnost, Riječani ne sufinanciraju grijanje Zagrepčana

‘Protiv skupog Energa’: Gradonačelnik obmanjuje javnost, Riječani ne sufinanciraju grijanje Zagrepčana

energoOd prvog zajedničkog sastanka gradonačelnika, djelatnika Energa i inicijative Protiv skupog Energa koji je održan početkom 2015. pa sve do danas gradonačelnik Vojko Obersnel uporno ponavlja da krajnji kupci HEP-ove električne energije sufinanciraju troškove grijanja zagrepčana koji se griju preko HEP-ovih toplana zbog čega oni imaju puno nižu cijenu grijanja, ističe se u današnjoj izjavi za javnost udruge Protiv skupog Energa
‘To je ponovio i na zadnjoj sjednici gradskog vijeća održanoj 14. srpnja 2016. godine kao i u članku Novog lista od 10. Kolovoza 2016. godine. U inicijativi smo bili uvjereni da je to istina. Čak smo razmišljali kako bi bilo lijepo kada bi HEP jednostavno preuzeo Energo i isporučivao Riječanima mnogo povoljniju toplinsku energiju jer bi ostali građani sufinancirali naše grijanje’, tvrde aktivisti ‘Protiv skupog Energa’.

Iz udruge su poslali upit u HEP tražeći potvrdu gradonačelnikovih navoda i uskoro dobili odgovor koji ih je zaprepastio.
HEP grupa naime tvrdi da krajnji kupci električne energije ne sufinanciraju troškove grijanja i potrošnje tople vode krajnjim kupcima toplinske energije te se gubici HEP-TOPLINARSTVA d.o.o. ne pokrivaju iz prihoda ostvarenih prodajom električne energije, a kao dokaz prilažu javno objavljena financijska izvješća o poslovanju HEP grupe i svakog pojedinog društva unutar grupe.
‘Zbog neistina koje su izgovorene u Saboru, na gradskom vijeću, različitim sastancima i medijima očekujemo da se gradonačelnik ispriča članovima naše inicijative i korisnicima centralnog grijanja preko Energovih toplana’, zaključuju u svojoj izjavi članovi udruge ‘Protiv skupog Energa’.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Povijesni toponimi po Starom gradu bit će postavljeni krajem ožujka

spFebruary 19, 2019

Rijeka u magli!

spFebruary 19, 2019

Prometna nesreća na Kantridi

spFebruary 18, 2019

Zabio se u ogradu na zaobilaznici kod Matulja

spFebruary 18, 2019

Jedna osoba teže, šest lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama ovog vikenda

spFebruary 18, 2019

20 pripadnika Torcide zadržano zbog neispravnih ulaznica

spFebruary 18, 2019

Krk i Rijeka u subotu najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.