Home Vijesti Pušači od danas popušili

Pušači od danas popušili

262
5

Tema zabrane pušenja u kafićima i restoranima u Hrvatskoj koja je na snagu stupila danas, tema je dana i u riječkim kafićima. Za zabranu pušenja su se zainteresirale i strane agencije pa tako AFP tako ističe da su Zakon o zabrani pušenja oduševljeno pozdravili nepušači, ali i da je već izazvao kontroverze u zemlji čija ekonomija uvelike ovisi o turističkoj industriji. Agencija navodi kako su najviše protestirali vlasnici kafića i restorana, i to uz tvrdnje da zabrana pušenja ozbiljno utjecati na njihovo poslovanje.

AFP u svojem izvještaju donosi i podatak da Balkan ima najpasioniranije pušače u Europi te kako je o cigaretama ovisno 30 do 40 posto odraslih.

Agencija DPA u svojoj vijesti s druge strane navodi kako u Hrvatskoj puši 25 do 30 posto od 4,5 milijuna stanovnika. Agencija navodi i kako hrvatski ugostitelji često spominju primjer Slovenije gdje su vlasnici kafića i restorana navodno zabilježili pad prometa između 30 i 50 posto otkad je uvedena zabrana pušenja.

Na probleme ugostitelja upozorava i nizozemski radio koji navodi kako vlasnici ugostiteljskih objekata na hrvatskom dijelu Jadrana, koji godišnje posjeti oko deset milijuna turista, kažu da će zabrana biti loša za poslovanje.

United Press International navodi kako je udruga ugostitelja izjavila da će zabrana pušenja ugroziti egzisteniciju 5800 restorana i 10.000 kafića diljem Hrvatske.

5 COMMENTS

  1. i Hitler je bio nepušač, pobornik zdravog života te pasionirani vegetarijanac.

  2. Auuuuu…..kako je postojeća vlast sredila kafiće, buffete, barove i restorane ne nudeći ni gostima ni vlasnicima alternativu. Bogami neki će dobro popušiti….
    Nije stvar u Zakonu , već u tzv. demokratskim Zakonima, da će za koji dan novom zabranom i Zakonom o smanjenom upotrebom kisika regulirat disanje , jer ga globalno fali…http://www.youtube.com/watch?v=02P7w–uCZI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here