Home Vijesti Putinov ljuti protivnik poslao upozorenje cijelom svijetu: ‘Svoju će zlokobnu prijetnju ostvariti...

Putinov ljuti protivnik poslao upozorenje cijelom svijetu: ‘Svoju će zlokobnu prijetnju ostvariti ako će Ukrajina povući ovaj potez’

56
0
Pixabay

Nuklearne prijetnje Vladimira Putina su stvarne i treba ih shvatiti ozbiljno. Poručio je to ruski opozicijski političar i osnivač posljednje liberalne stranke u Moskvi Grigorij Javlinski u razgovoru za Newsweek dodajući kako Putinove prijetnje ne treba shvatiti olako.

“Ovo nisu samo riječi”, izjavio je Javlinski. “Rusija bi mogla demonstrirati svoje nuklearne sposobnosti ako Ukrajina pokuša vratiti Krim”, rekao je ovaj dugogodišnji Putinov kritičar rođen u Ukrajini.

Prije dva tjedna, bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev rekao je da će učinci potencijalne globalne nuklearne katastrofe trajati desetljećima “sve dok ruševine ne prestanu emitirati radijaciju”, ponavljajući prijetnje nuklearnim ratom ukrajinskim saveznicima.

Javlinski, rođen u Lavovu, bio je Putinov protivnik na tri predsjednička izbora.

Ovaj ekonomist i političar je autor plana za prijelaz umirućeg SSSR-a u slobodno tržišno gospodarstvo. On je bivši čelnik Jabloka, osnovanog 1993. kao progresivna socijalno-liberalna stranka lijevog centra u Rusiji.

Javlinski je opetovano pozivao na prekid vatre kako bi se okončao rat u Ukrajini.

Institut za proučavanje rata (ISW) ustvrdio je krajem veljače kako je “malo vjerojatno” da će se nuklearni rat u Ukrajini dogoditi. Rekli su da su prijetnje dio “informativne operacije koja je trebala obeshrabriti Ukrajinu i Zapad” i da “ne predstavljaju nikakvu materijalnu rusku namjeru da upotrijebi nuklearno oružje”.

Previous articlePogledajte fantastičan skok norveškog skijaša skakača za pobjedu
Next articleModrić na gostovanju kod engleske legende izabrao 5 najboljih suigrača u karijeri: Među njima i jedan Hrvat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here