Home Najnovije Radnici 3.maja poručuju Vladi: Radimo tek s 30 posto kapaciteta!

Radnici 3.maja poručuju Vladi: Radimo tek s 30 posto kapaciteta!

1629
0

3majRadnici riječkog brodogradilišta 3. Maj danas će se okupiti na trgu ispred zgrade starog DMP-a u brodogradilištu. Vladi i resornim ministarstvima žele poručiti da su nezadovoljni planom restrukturiranja i privatizacije.

“Da smo protiv politike neugovaranja novih brodova i neisplata plaća. Protiv neizvjesnosti i nesigurne budućnosti, ali isto tako i protiv politike koja nas je svih ovih godina i dovela u ovu situaciju neugovarajući brodove i trenutno neugovarajući brodove, s kojima možemo uspjeti u ovom predstojećem procesu privatizacije i restrukturiranja”, ističe sindikalni povjerenik i predsjednik Koordinacije sindikalnih podružnica u društvima grupe 3. Maj Juraj Šoljić.

Poručuje: “Želimo raditi, proizvodni procesi su nam prazni, radimo s tek 30 do 40 posto kapaciteta”, a to će danas poručiti premijeru Zoranu Milanoviću i ministarstvima gospodarstva i financija, kojima će poslati zaključke današnjeg skupa. “Da se skrene pozornost i Upravama unutar 3. Maja i društvima u 3. Maju, ali isto tako i Vladi, to jest Republici Hrvatskoj da nama treba posla i da nam je jednostavno dosta ove neizvjesnosti i iščekivanja što će biti u restrukturiranju i privatizaciji”, naglašava Šoljić.

Vlada je inače, na sjednici prije dva tjedna prihvatila obvezujuću ponudu Uljanika za kupnju dionica riječkog brodogradilišta, no radnici ističu kako nemaju informacije o detaljima ponude. Iz Ministarstva gospodarstva su im kažu, obećali sastanak krajem veljače na kojem su trebali dobiti informacije što će sve obuhvatiti proces restrukturiranja.

“Tom odlukom Vlade i ponudom su izuzeta četiri društva iz grupe 3. Maj, koja zapošljava više od 550 radnika. Osim načelno informacije da će se oni prebaciti pod ingerenciju AUDIO-a, druge informacije nemamo. Smatramo da se njih isto tako treba privatizirati, po posebnom modelu”, zaključuje Šoljić.(index.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here