Home Najnovije Radničko vijeće i dalje protiv privatizacije 3.maja

Radničko vijeće i dalje protiv privatizacije 3.maja

534
0

U Ministarstvu gospodarstva održat će se sastanak povjerenstva za privatizaciju Trećega maja, na koji će, kako je najavio, doći i vlasnik Jadranskih ulaganja Nenad Končar. Predstavnici riječkoga škvera očekuju pojašnjenja nekih dijelova ponude, osobito o jamstvima za najavljena ulaganja, planu restrukturiranja brodogradilišta i spremnosti ponuditelja da potpiše socijalni sporazum sa sindikatima.

Inače jučer je u 3. maju održan skup radnika o privatizaciji škvera. Predsjednica Radničkog vijeća riječkog brodogradilišta Nada Jelinić-Starčević u izjavi za novinare istaknula je da se to vijeće i dalje protivi privatizaciji brodogradilišta te da od Vlade očekuje da odgovori zašto je za privatizaciju. Na pitanje o ocjeni ponuđača za privatizaciju 3. maja Nenada Končara rekla je kako Vijeće nema dovoljno ozbiljne informacije da bio moglo procijeniti njegov pravi kredibilitet kao ponuđača.

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević izvijestio je da je sa skupa Vladi upućen zahtjev da utvrdi kao prioritet odobravanje i provjeru plana poslovanja 3. maja, Kraljevice i Brodotrogira, kao što joj je to učinjeno u slučaju Brodosplita. Učinit ćemo sve da primoramo Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja i Vladu da u Bruxellesu ubrzaju odobravanje poslovnog plana, odnosno plana preustroja 3. maja, rekao je Matijašević. (HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here