Home Biznis Rast dobiti FinvestCorpa za 48,81%

Rast dobiti FinvestCorpa za 48,81%

1207
0

Tvrtka FinvestCorp iz Čabra u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 19,47 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećanje za 48,81 posto, vidljivo je iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi povećani za 13,23 posto na 291,52 milijuna kuna. Prihodi od prodaje u zemlji iznose 175,31 milijun kuna i veći su oko 30 milijuna kuna, a za oko 5 milijuna kuna u odnosu na devetomjesečno razdoblje prošle godine povećani su prihodi od prodaje u inozemstvu koji iznose 94,39 milijuna kuna. Ukupni rashodi iznose 271,49 milijuna kuna te su veći za 12,10 posto od onih zabilježenih u istom razdoblju lani.

U komentaru i pojašnjenju Uprave se navodi da se pozitivan trend rasta prihoda očekuje u nastavku godine prije svega u drvnom sektoru sa puštanjem u rad novih pogona. U tijeku je implementacija dvogodišnjeg programa obuke djelatnika i povećanja učinkovitosti”20 ključeva”u suradnji sa konzultantskom tvrtkom Deloitte. Društvo je i u trećem tromjesečju posvetilo puno pažnje i sredstava u poboljšanje usluge u svojoj turističkoj djelatnosti, od koje se očekuju dobri rezultati i u podsezoni. Ulaganja u turistički segment nastavljaju se od listopada 2008. sa novim energetskim postrojenjem na obnovljive izvore energije iz pogona u sklopu FinvestCorpa.

(kvarner-invest)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here