Home Vijesti Raste broj kruzera na Jadranu, Rijeka i dalje na začelju

Raste broj kruzera na Jadranu, Rijeka i dalje na začelju

1185
1

Prema posljednjim podacima, za prvih šest mjeseci 2012. broj gostiju s kruzera u Hrvatskoj porastao je za 2,9 posto. No taj bi plus trebao biti i veći kad završi sezona. Primjerice, Split je u sedam mjeseci ove godine – posjetilo 220 tisuća gostiju: 40 tisuća više nego cijele prošle godine. Ondje turisti potroše više od 70 eura u dan ili dva boravka. Omiljeno odredište na kružnim putovanjima i dalje je – Dubrovnik. Samo danas je u grušku luku stiglo čak sedam kruzera s gotovo deset tisuća turista. Dubrovnik u prvih sedam mjeseci ove godine bilježi 328 uplovljavanja i 492.501 putnika. U Dubrovniku je četiri posto više gostiju nego lani u isto vrijeme iako se mislilo da ne može bolje. Jesen će također biti sjajna. Sezona krstarenja u Dubrovniku traje i do devet mjeseci.

S druge strane najvećoj slovenskoj luci Kopru ove godine očekuju 48 kruzera sa preko 70.000 putnika što su nešto manje brojke nego prošle godine. Razlog je u činjenici da je brod koji je prošle godine doveo najviše putnika na plovidbi u Aziji.

Na samom dnu i dalje tavori Rijeka u kojoj turističko-lučke strukture, unatoč činjenici da se grad nalazi u srcu turističke regije, godinama ne nalaze načina da zagrizu barem mali dio ovog bogatog kolača. Prošle godine u Rijeku nije uplovio nijedan kruzer, a ove godine samo jedan s ukupno 1760 putnika. (rd)

1 COMMENT

  1. Šteta sto ne dodu vidjet nas stari grad i lijepe garaže, koliko ih samo imamo.. i prošetat po Riječkoj rivi, odnosno parkigu.. ne znaju turisti što propuštaju..
    Srećom sušak nije uništio trsat pa imamo bar nekamo za otpeljat goste da bace pogled..
    Rijeka nije turistički grad (po ljeti i riječani bježe iz njega) i nikad neće bit, ne znam čemu forsiraju s tim kruzerima. trebalo bi ih valjda dopeljat na onaj privatni lukobran da tamo puste eurice i odu ća.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here