Home Vijesti Ratni zločinac Ratko Mladić hospitaliziran; Sin Darko: zdravstveno stanje sve lošije, jedva...

Ratni zločinac Ratko Mladić hospitaliziran; Sin Darko: zdravstveno stanje sve lošije, jedva hoda.

236
0

Osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić nalazi se u teškom zdravstvenom stanju u bolnici u Nizozemskoj.

Novosti pišu da je Mladić u nedjelju iz pritvorske ćelije u Sheveningenu prebačen u jednu civilnu bolnicu, gde je bio nekoliko dana, a sada se nalazi u zatvorskoj bolnici.

Za ovaj portal je sin ratnog osuđenika Darko Mladić rekao da njegov otac ima upalu pluća, vodu u plućima i srčanu slabost te da mu se zdravstveno stanje pogoršava od maja ove godine.

Istaknuto je i to da je imao problema sa bubrezima, ali i da je malaksao, sve teže govori i skoro nikako ne koristi desnu ruku.

Mladić je u lipnju prošle godine pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Žalbeno vijeće odbacilo je sve žalbe koje je uputila Mladićeva odbrana. Haški tribunal je Mladića proglasio krivim za ubojstva, kršenje pravila ratovanja, deportacije, nehumano premještanje stanovništva, teroriziranje , napade na civile, genocid u Srebrenici.

Između ostalog, utvrđeno je i da je Mladić osobno vodio granatiranje Sarajeva, sudjelovao u odabiru ciljeva i naređivao da se vatra preusmjeri prema civilnom nesrpskom stanovništvu o čemu, između ostalog, svjedoči i javnosti poznata Mladićeva komanda: “Velušiće, tuci Velušiće… tamo nema srpskog življa mnogo“, više puta emitirana putem medija.

Točka optužnice koja se odnosi na uzimanje talaca opisuje situaciju u kojoj su srpske snage zarobile više od 200 pripadnika mirovnih snaga i vojnih posmatrača UN-a na različitim lokacijama (n1).

Previous articlePogledajte kako je Oršić u 92. minuti donio pobjedu Dinamu protiv Gorice
Next articleBrozović na naslovnici La Gazzetta dello Sporta: Svađa s upravom? Razgovarali smo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here