Home Mozaik Ravnateljica škole u Floridi dobila otkaz jer je tijekom nastave prikazala skulpturu...

Ravnateljica škole u Floridi dobila otkaz jer je tijekom nastave prikazala skulpturu Michelangelovog Davida

178
0

Tijekom nastave o renesansnoj umjetnosti, učenicima razreda Klasične škole u Tallahasseeju na Floridi prikazane su slike nekih od Michelangelovih remek-djela, uključujući kip Davida i fresku Stvaranje Adama na stropu Sikstinske kapele.

Ubrzo nakon toga, iznenada, predsjednik upravnog odbora škole ponudio je ravnateljici, Hope Carrasquilla, dvije mogućnosti: trenutnu ostavku na dužnost ili potpuni otkaz.

Bez objašnjenja.

Ravnateljica se obratila novinarima – piše danas New York Post – kako bi osudila ovaj tretman i iznijela sumnju da su uzrok upravo muški aktovi u Michelangelovom stilu prikazani djeci.
I bila je u pravu: Barney Bishop, predsjednik klasične škole Tallahassee, gdje je povijest umjetnosti obavezan dio nastavnog plana i programa, priznao je za New York Post da su se tri roditelja bunila: u dva slučaja jer nisu bili unaprijed upozoreni “kontroverzni” sadržaj nastave, jedna je majka učenika čak optužila školu za “pornografiju”, rekavši da je “šokirana” što je njezin sin “morao vidjeti te slike”. Bishop je rekao da su, prema školskim propisima, učitelji dužni prijaviti svaki “kontroverzni” nastavni sadržaj dva tjedna unaprijed. “Roditeljska prava su najvažnija i to je zaštita interesa svih obitelji”, rekao je Bishop novinarima.
“Stvarno sam ožalošćena”, komentirala je ravnateljica i učiteljica Carrasquilla, koja u školi radi tek dvije godine. Klasična škola Tallahassee pridružena je konzervativnom koledžu Hillsdale iz Michigana.

Previous articleVIDEO Kamera snimila dok je beba bila sama, majka je bila u panici: “Nešto nije u redu”
Next articleFIFA posvetila video Modriću: Kapetan na terenu i izvan njega

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here