Home Vijesti Reakcije iz HNK Rijeke: Frančišković razočaran, Rubeša ogorčen, Rubčić ne može vjerovati

Reakcije iz HNK Rijeke: Frančišković razočaran, Rubeša ogorčen, Rubčić ne može vjerovati

1047
0

– Sramota! Nitko se iz »Dinama« ne javlja. Čuo sam se malo prije s direktorom Vrbanovićem koji nema pojma ni o kakvoj odluci. Javio mi se povjerenik Josip Brezni nešto poslije 16 sati i obavijestio da je utakmica odgođena zbog velikog broja zaraženih igrača »Dinama« i da ih je strah da ne dođe do daljnje zaraze drugih aktera utakmica. I što da sada mi napravimo? Ne znam, za mene je to sramota koja se može dogoditi samo u Hrvatskoj. U 13.30 sati su me zvali ljudi iz »Dinama« i tražili ulaznice za utakmicu, a tri sata kasnije su tražili i dobili odgodu utakmice – nizao je Rubeša i napomenuo da je sve ovo što je kazao prenio i predsjedniku Udruge prvoligaša Igoru Štimcu. 

Odluku HNS-ovog povjerenika je s dosta razočaranja primio i predsjednik kluba Ivan Vanja Frančišković.
    – Za odgodu utakmice se moraju ispuniti neki normalni uvjeti. Po meni je olako došlo do odgode, takvo nešto se ne bi smjelo događati. Ispravite me ako griješim, ali koliko sam upoznat prije dva tjedna je »Schalke« igrao protiv »Hannovera« s pričuvnim vratarom u polju. Utakmica nije odgođena. Bio sam uvjeren da ćemo u krasnom ambijentu punoga stadiona ostvariti važnu pobjedu i potvrditi ispravnost našega projekta kojega sada predvodi trener Rubčić. Nama je u ovom trenutku trebala ta pobjeda i siguran sam da bismo je ostvarili – kazao je Frančišković, kojemu je neobjašnjivo kako se »Dinamo« mogao dovesti u situaciju da ne može sastaviti momčad spremnu da započne utakmicu na Kantridi.
    – Ako su u »Dinamu« znali da ne mogu računati na pet-šest igrača onda su trebali na put povesti veći broj igrača. Neshvatljivo mi je da klub kao »Dinamo« nema na raspolaganju veći broj igrača koji mogu konkurati za prvoligaške utakmice. Ne bih želio da me se krivo shvati. Ako je doista u pitanju epidemija, onda želim svim igračima »Dinama« da se što prije oporave, međutim mislim da ovakva odluka nije dobra za hrvatski nogomet – rekao je čelni čovjek »bijelih«.

Igrače i stručni stožer »Rijeke« odluka o odgodi derbija dočekala je u karanteni u lovranskom hotelu »Excelsior«.
    – Ne mogu vjerovati – bila je prva reakcija trenera Roberta Rubčića kada je saznao da neće protiv »Dinama« debitirati na klupi pred riječkom publikom. – Sada baš pričam s igračima kako je »Schalke« nedavno imao sličnih zdrastvenih poteškoća pa je ipak odigrao svoju prvenstvenu utakmicu. U Bundesligi očito vrijede neka druga pravila igre. Moram priznati da nikada nisam čuo za ovako nešto. Ja bih iskreno volio da je »Dinamo« nastupio u najjačem mogućem sastavu zbog nogometa i zbog toga što nerijetko pričuve ovakve prilike dočekuju motiviranije od prvotimaca. Mi smo puno uložili u ovu utakmicu, u pripreme i sigurno da nas je ovakva odluka šokirala. Ništa, moramo se okrenuti utakmici sa »Zadrom«. Nema nam druge – rekao je Rubčić.
    Igrači su inače uredno po unaprijed ustaljenom rasporedu stigli na stadion dva sata ranije, samo što nisu započeli pripreme za utakmicu, već za odlazak kućama. Danas je zakazan uobičajeni trening. (novi list)

Previous articleŠtimac: Tražit ćemo pregled igrača Dinama
Next articleUnatoč krizi Gazprom očekuje rekordni godišnji profit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here