Home Vijesti Rekorder Martinja: Baščanin napuhao 2,85 promila

Rekorder Martinja: Baščanin napuhao 2,85 promila

967
0

Povodom dana Martinja policijski službenici prometne policije u vremenu od 11. studenog do kraja vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske proveli su preventivno-represivne aktivnosti s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola. Tijekom akcije evidentirana su ukupno 342 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se 57prekršaja odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola. Ukupno je alkotestiran 521 vozač.

Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja (upravljati vozilom pod utjecajem alkohola) šest vozača je zadržano u službenim prostorijama do prestanka djelovanja opojnih sredstava odnosno alkohola. Tako su na području Baške i Punta na otoku Krku zatečeni 37-godišnjak kod kojeg je izmjerena koncentracija alkohola od 2,30 g/kg, 44-godišnjak s koncentracijom alkohola od 2,85 g/kg (rekordna koncentracija alkohola tijekom akcije), obojica iz okolice Baške, dok je kod 39-godišnjeg državljanina Slovenije izmjerena koncentracija alkohola od 1,49 g/kg.

Na području Delnica zatečeni su 59-godišnjak iz Liča pri koncentraciji alkohola od 2,81 g/kg i 32-godišnjak iz Mrkoplja pri koncentraciji alkohola od 2,38 g/kg, dok je na području Vrbovskog zatečen 55-godišnjak iz Kraljevice kod kojeg je izmjerena koncentracija alkohola od 2,41 g/kg.

Nadležnim prekršajnim sudovima protiv sve šestorice redovnim putem bit će podnijeti optužni prijedlozi iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U istom razdoblju zabilježeno je 45 prometnih nesreća u kojima je devet osoba lakše ozlijeđeno, a dvije su osobe teže ozlijeđene.

Tijekom noći 14/15. studenoga na području Rijeke zatečeni su 40-godišnjak iz Pule i 32-godišnji Riječanin kako upravljaju osobnim vozilom iako imaju važeću zabranu upravljanja vozilom „B“ kategorije. 40-godišnjem Puljaninu izmjerena je koncentracija alkohola od 2,46 g/kg, dok je Riječanin odbio alkotestiranje. Zbog počinjenja kaznenog djela izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude nadležnom državnom odvjetništvu obojica će biti kazneno prijavljeni redovnim putem.

Previous articlePolumrtvi vepar mu kljovom probio nogu
Next articleOtkriveni novi oslici u upravnoj zgradi bivše rafinerije šećera

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here