Home Vijesti Renato Petek iz Mađarske poručuje: Neće proći

Renato Petek iz Mađarske poručuje: Neće proći

513
0

Renato Petek, nezavisni kandidat na listi koalicije stranaka Demokrati i Hrvatski laburisti u I. izbornoj jedinici, lista broj 10., danas je iz Mađarske poručio:
„Lijepi pozdrav g. Plenkoviću, Škori i ostalim suverenistima koji uopće nisu reagirali na Orbanovo poigravanje s poviješću Ugarskog svojatanja našeg teritorija. HDZ-ova Vlada nas je i oko INE i politiku prema HU pretvorila u mađarski privjesak.

Plenki, dosta mi je vaše lažne politike domoljublja i glumljenja čuvara hrvatske državnosti na koju smatrate da ste se preplaćeni. Istinski patriotizam nije ono što vi prodajte u Hrvatskoj već 30 godina. A kada treba obrusiti Orbanu, frendu iz Europskih pučana, diktatorskom uzoru, onda zabijete glavu u pijesak. Isto vrijedi i bivšeg HDZ-ova konzula u Pećuhu, Miroslava Škoru. Ako Vlada RH ne štiti interese naše zemlje, onda radi protiv naših interesa!

Pozdrav i svima u Ukrajni, Vojvodini, Slovačkoj i drugim zemljama koje Orban ponižava i plaši. NE-ĆE PRO-ĆI! Mi Hrvati smo možda mali, ali ponosan narod koji želi pošteno raditi i živjeti na svome, čuvati naše ljepote i resurse koje imamo i s njima odgovorno i solidarno raspolagati. Isključivo i beskompromisno u korist javnih interesa građana naše zemlje.“

Video kojim je Renato Petek prekrio sramotan spomenik „Rijeka-mađarsko more“, a kojeg je Orban svečano predstavio prije nepunih mjesec dana, osvanuo je na njegovom službenom Facebook pageu. Spomenik je trebao biti uklonjen od strane Orbana ali nesposobna i nemarna Pleknovićeva svita sramotno je reagirala i to na štetu Hrvatske države.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here