Home Sport Reprezentacija SDR predstavila Rijeku na turniru u Venetu!

Reprezentacija SDR predstavila Rijeku na turniru u Venetu!

1621
0

This image has an empty alt attribute; its file name is 65115787_404811786910564_3741522513226629120_n.jpg

Ove subote pitoreskni gradić Scorze, nedaleko Venecije, ugostio je reprezentativce Slobodne Države Rijeka. Na dobro organiziranom triangolu, pored reprezentacije SDR-a, sudjelovali su i reprezentacije Territorio Libero di Trieste te domaćin, reprezentacija Veneta.
Odlično raspoloženje i umjereni optimizam dali su razloga vjerovati da se Riječani neće samo tako predati. Ugodan ambijent i dobro popunjene tribine bile su dodatni motiv za dobar otpor Tršćanima i domaćinima, koji su usput rečeno bili pojačani nekim trećeligaškim igračima te kadetima nekih talijanskih prvoligaša!
Na samom dolasku na stadion za reperzantativce SDR-a iznenađenje, dočekani su od strane navijača. Bio je to još jedan lijepi trenutak gostovanja i motiv da se pokažu u što boljem svjetlu.
Poslije svečanog otvaranja i podizanja zastava nakon kojeg se na jarbolu ponosno vijorila povijesna trobojnica grada Rijeke, počele su zanimljive i borbene utakmice.

This image has an empty alt attribute; its file name is 65250000_2442398849325603_8984655924887027712_n.jpg

Već poslije prve utakmice između domaćina i Trsta vidjelo se da se radi o vrlo dobrim momčadima, uigranima i dosta mlađim od naših reprezentativaca.
U drugoj utakmici između SDR-a i Rep. Trsta ponovno zanimljiva i borbena utakmica. Na nesreću već u prvoj minuti Tršćani imaju i realiziraju kazneni udarac za vodstvo. Do kraja utakmice svi pokušaji borbenih i požrtvovnih Riječana bili su uzaludni. I zaista svi igrači SDR-a pokazali su izuzetnu borbenost i zalaganje, a u nekim situacijama nije bilo niti sportske sreće. Izgubljena prva utakmica nije pokvarila dobro raspoloženje. U utakmici protiv favoriziranih domaćina ušli su sa željom da ostave što bolji dojam pa i rezultat. Dali su su u toj utakmici Riječani sve od sebe, bilo je tu i odličnih bekovskih uklizavanja i odličnih golmanskih obrana, borbenih startova i pokušaja brzih kontranapada. Ipak, protiv boljih domaćina nije išlo.

Izgubljena i druga utakmica nije pokvarila odlično raspoloženje i vrlo dobar dojam SDR-a. Koliko simpatija su pridobili Riječani govori i situacija kod gola protiv domaćina, uzgred rečeno, jednog od naljepših golova turnira. Cijela tribina iskreno je zapljeskala, pa čak i pomoćni sudac do riječke klupe!
Na kraju kod ovakvih druženja i nije primaran rezultat. Ono što je puno bitnije je stvaranje novih prijateljstva uz razmjenu ideja i iskustva koji su i ovog puta bili su u prvom planu.
Na kraju povratak u Rijeku bio je samo nastavak odličnog raspoloženja i pun viceva, poput igre Riječana! Svakako treba naglasiti da su reprezentativci SDR-a pod čvrstom rukom izbornika Andree Ponischa dostojno predstavili naš grad, ne samo igrom nego i ponašanjem tijekom utakmica i boravka u Scorzeu.(darko cvitković)

This image has an empty alt attribute; its file name is 65023761_644913692655123_574380875735629824_n.jpg

Za komentar gostovanja naše reprezentaciji pitali smo i selektora Ponischa koji nam je izjavio:

– Iako sam najavio pohod na titulu, nismo se uspjeli obraniti od iznenadjenja koje su nam priredili. Za ekipu Veneta smo znali da su jaki jer smo s njima prošle godine na malom nogometu u Trstu izgubili 4:3 primivši gol doslovno u zadnjoj sekundi susreta. Ove godine su nas dočekali s ekipom koja bi parirala puno ozbiljnijim protivnicima. Treba naglasiti da su za njih ove godine nastupila i tri kadeta jednog talijanskog prvoligaša te nekoliko igrača iz talijanskih niželigaša. Sve u svemu, Veneto je stvorio ekipu koja bi parirala cak i Padaniji koja je trostruki svjetski prvak u natjecanjima NF Boarda. Tršćani do zadnjeg trena nisu znali da li će imati dovoljno igrača za nastup, a na kraju su u zadnjim danima skupili nekoliko kvalitetnih mladih igrača i time iznenadili čak i ekipu Veneta koja se prvo poluvrijeme pošteno namučila s njima. Na kraju su ih pobijedili 2:0 ali su skupo prodali svoju kožu. U utakmici izmedju Trsta i SDR-a u prvoj minuti je dosuđen penal za Trst, poveli su 1:0 i uspostavili kontrolu na terenu. Drugi gol dobili smo iz munjevite kontre nakon našeg kornera. Nakon toga jednostavno nismo više mogli uspostaviti našu igru i primili smo još dva gola. Protiv Veneta jednostavno nismo mogli ništa, prevelika je razlika bila u snazi i znanju. Dečki su u punom treningu i igraju veliki nogomet dok smo mi bili sastavljeni većinom od malonogometaša i ta razlika je bila očita na terenu. Jedini gol za SDR zabio je Romano Čomić. Sve u svemu, rezultatski je to loše ispalo ali činjenica je da je ostvaren ogroman logistički uspjeh samim našim nastupom na takvom turniru, trebalo je to sve odraditi organizacijski. Velika pohvala i zahvala ide i organizatorima turnira, koji su se potrudili da sve bude savršeno, od terena pa nadalje.
Iduće godine cemo pokušati složiti konkurentniju ekipu, a u planu nam je i organizacija turnira nacija i u Rijeci. Ideja je da se dovedu još i ekipe Padanije, Katalonije, Seborghe i Monaca uz ekipe Veneta i Trsta. Težak pothvat ali vrijedi pokusati, zaključio je Ponisch.

This image has an empty alt attribute; its file name is 64868597_2227591414028010_2101900683346182144_n.jpg

Za reprezentaciju SDR u Venetu su nastupili:
1. Sanjin Stjepanovic
2. Mateo Mladenović
3. Dinko Mrkic
4. Dalibor Trdic
5. Tino Čomić
6. Andrea Ponisch
7. Bojan Andrić
8. Romano Čomić
9. Dejan Todorović
10. Marcel Mjeda
11. Matija Tijan
12. Paulo Mulac
13. Josip Šimičić
14. Moreno Kumer
15. Sandro Licul
16. Mario Medve

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here