Home Sport Reprezentacija Slobodne Države Rijeka sutra na turniru u Venetu, evo što očekuju

Reprezentacija Slobodne Države Rijeka sutra na turniru u Venetu, evo što očekuju

1030
0

Reprezentacija Slobodne Države Rijeka sutra putuje u Veneto na 3. Kup nacija koji se ove subote s početkom u 17 sati igra na stadionu Scorze, u mjestu između Mestre i Trevisa. Riječani su optimistični, na put ide 19 igrača koji nastupaju u županijskim ligama, trećoj ligi i malonogometnim turnirima.

– Ovo je treći put da nastupamo na turniru nacija. Prva dva turnira su bila malonogometna u organizaciji ljudi iz organizacije Slobodni teritorij Trsta – TLT i na ta dva turnira tijesno smo gubili u odlučujućim utakmicama protiv reprezentacije Veneta, ističe selektor reprezentacije udruge SDR Andrea Ponisch.
– Istina je da su uvijek bili u većem broju, imali više zamjena i bili svježiji od nas u odlučujućim trenucima ali zato smo se ove godine dobro pripremili. U Veneto putuje puni bus iz Rijeke pa ćemo ih pokušati iznenaditi i pobjediti na njihovom terenu. Treba istaknuti da je ovo prvi put da se ovaj turnir igra na velikom terenu. Prethodna dva odigrana su u malonogometnom formatu ali to nam ne predstavlja nikakav problem. Ekipa je sastavljena od igrača koji su nekada trenirali i igrali veliki nogomet, a neki od nas još su aktivni u županijskim ligama. Od ekipe Veneta očekujem čvrstu i tvrdu igru jer ipak igraju na domaćem terenu pa im je to motiv više da se pokažu u najboljem izdanju pred svojom publikom ali samim time igraju pod imperativom pobjede sto im stvara dodatni pritisak i tu vidim našu šansu. Ekipa Trsta igra u bitno pojačanom sastavu, neke od igrača znam sa prijašnjih turnira, a vidim da su se pojačali i igračima iz lokalnih županijskih ligaša.

Andrea Ponisch

 – Oni igraju bez imperativa ali siguran sam da će htjeti dokazati da su bolji od onoga što su do sad pokazali. Do sada su uvijek završavali zadnji s punom mrežom, ističe Ponisch i najavljuje fer i korektnu igru SDR reprezentacije uz maksimalan trud i zalaganje na terenu, borbu na svaku loptu i želju da predstave naš grad u najboljem izdanju.
– Neću se skrivati, očekujem da osvojimo turnir jer mislim da smo ove godine složili ekipu koja to može ostvariti, zaključio je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here