Home Kolumne Riječanin na 50-dnevnom putovanju Srednjom Azijom!

Riječanin na 50-dnevnom putovanju Srednjom Azijom!

1107
0

36-godišnji Riječanin Igor Linardić se nakon 110 dana po Indiji i Nepalu, odlučio za novu avanturu. Za 50 dana obići će Srednju Aziju i’egzotične’ lokacije u Kazahstanu, Uzbekistanu, Tadžikistanu i Kirgistanu.

Da mi je netko prije pola godine rekao da ću uskoro krenuti u ove zemlje, rekao bi mu da je lud. Ali eto, sve se promijenilo kada je niskobudžetni avioprijevoznik Wizzair uveo novu liniju iz Budimpešte prema kazahstanskoj prijestolnici Astani, a s obzirom da je prilikom te najave bila i promotivna cijena karata, nisam previše razmišljao i kupio sam povratnu kartu, više onako na blef. Znao sam da se zemlje Srednje Azije nalaze na legendarnom Putu svile i da ima dosta povijesnih lokaliteta, ali ne puno više od toga. Počeo sam malo čitati o tim zemljama i shvatio da će mi tih 52 dana boravka biti taman dovoljno da vidim ono što želim, uz par izuzetaka zbog niže navedenih razloga., piše Linardić na svom blogu Srednja Azija u 50 dana na kojem možete pratiti detaljne izvještaje sa svake posjećene destinacije.

Putovanje je započeo početkom mjeseca dolaskom u kazahstansku prijestolnicu Astanu, a trenutno je na putu za Uzbekistan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here