Home Vijesti Riječanin nepoznatoj osobi preko telefona dao šifre bankovnih računa radi ‘ulaganja u...

Riječanin nepoznatoj osobi preko telefona dao šifre bankovnih računa radi ‘ulaganja u kriptovalute na svjetskim burzama’

182
0
Ilustracija: Pexels

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka provode kriminalističko istraživanje počinjenja kaznenog djela računalne prijevare kojim je materijalno oštećen 61-godišnji hrvatski državljanin.

Ovo je još jedna u nizu prijevara kojim počinitelji izaberu žrtvu i ponude im pomoć u poslovanju s kriptovalutama. Pojedini građani u želji brze zarade ne provjere autentičnost i stručnost osoba s kojima komuniciraju nego povjeruju u njihove nerealne ponude pa na kraju ne samo da izgube uloženi novac već moraju i mijenjati bankarske podatke.

Tako je i spomenutog 61-godišnjaka proteklih dana kontaktirala telefonski nepoznata osoba iz strane agencije i dovela ga u zabludu nudeći mu pomoć za sigurnu zaradu trgovanjem i ulaganjem na svjetskim burzama. Budući da joj je povjerovao, omogućio joj je uz to pristup svom računalu, kao i bankovnom računu, pružajući mu uz osobne i podatke o šiframa za bankovne račune za njihovo samostalno “ulaganje“ njegovog novca.

Kada je provjerom utvrdio kako mu je s računa nestalo više od 17 950 eura, a unatoč obećanjima nije mu vraćen novac, još manje s uvećanim iznosom, shvatio je da je prevaren.

Previous articleBožinović: Na riječkom području pronađene još tri eksplozivne naprave bombaša
Next articleMilanović: Dan državnosti je praznik koji je HDZ izglasao sebi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here