Home Vijesti Riječanin stopostotno uspješan na maturi iz matematike i fizike

Riječanin stopostotno uspješan na maturi iz matematike i fizike

1346
0
019824_51271654fb1b22d3fd70
foto: gimnazija andrije mohorovičića

Učenik 4.5. razreda Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke riješio je ispite iz državne mature za fiziku i matematiku uz apsolutni uspjeh. Aleksandar Bulj je i član hrvatske reprezentacije na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi što će se održati u Kolumbiji u drugom dijelu srpnja.

Ostvariti 100% bodova na bilo kojem od ispita državne mature izniman je uspjeh, ali čini se da je uspjeh još veći kad su matematika i fizika u pitanju. Aleksandar Bulj već je osvajao brojne nagrade na natjecanjima iz matematike. Krajem prošle godine bio je na srednjoeuropskoj matematiškoj olimpijadi u Švicarskoj, a od 18. do 28. srpnja bit će u Kolumbiji na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi.

Bulj kaćže da je za uspjeh u matematici ključan kontinuirani rad i neprestana vježba jer se jedno gradivo nadovezuje na drugo i nije moguće preskočiti stepenicu. Unatoč tome što je dobar i u fizici, matematika je njegova osnovna preokupacija i njome se namjerava baviti i u budućnosti jer se matematika kao znanost, iako to nije općepoznato, neprestano razvija.(radio rijeka)

Previous articleTrojka reketarila riječke ugostitelje
Next articleBivši igrač Grobničana poginuo u prometnoj nesreći

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here