Home Vijesti Riječka luka u kritičnom trenutku razvoja

Riječka luka u kritičnom trenutku razvoja

1129
4

Međunarodna konferencija o moru, transportu i logistici, koja će se od 20. do 22. listopada održati u Opatiji, okupit će veliki broj inozemnih i domaćih znanstvenika i stručnjaka te bi mogla ponuditi odgovore na ključna pitanja o poziciji riječke luke i prometnoga pravca u idućem desetljeću, rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji ravnatelj Lučke uprave Rijeka Bojan Hlača, koji je i predsjednik Organizacijskog odbora konferencije. Prema Hlači, riječka luka na ogranku Vb paneuropskog koridora u kritičnome je trenutku za budući razvoj.
– U Luci Rijeka u tijeku je evaluacija pet potencijalnih strateških partnera. Očekivani kapacitet je 500 tisuća kontejnerskih jedinica. Biti će odabran partner koji će osigurati profit na temelju što većeg prometa, bez zadiranja u socijalne aspekte, rekao je Hlača.

Skupovi poput ovoga u Opatiji u pravilu se održavaju u svjetskim megagradovima. Radi se o velikom priznanju ne samo za riječki Pomorski fakultet, luku i Lučku upravu, nego i za Hrvatsku, naglasio je dekan Pomorskog fakulteta dr. Serđo Kos.

4 COMMENTS

  1. Hdz je zaposlio u luci svoje igrače koje guraju luku u propast. Zaspolite stručnjake pa da vidite kako će luka uzletiti.

    Luka nam je u banani dosad u 20 godina nije se ništa učinilo na modernizaciji luke, ostali u regiji nas prestižu a imamo položaj boli glava. To je zato što imamo glupe i nesposobne ljude na čelnim mjestima.

  2. ako se ne varam lani su zaradili 0,58kn po toni tereta…..jel ima nešto u rijeci da se isplati radit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here