Home Vijesti ​Riječka pomorska policija na Golom otoku pronašla nestalog mađarskog kajakaša

​Riječka pomorska policija na Golom otoku pronašla nestalog mađarskog kajakaša

120
0
1038903l
1038903l

​Sinoć oko 20 sati službenici Postaje pomorske policije Rijeka zaprimili su dojavu iz Nacionalnog pomorskog centra Zadar o havariji u akvatoriju otoka Raba.
 
Naime, na moru između otoka Raba, Golog otoka i Prvića je uslijed jakog vjetra nestalo pet mađarskih državljana u kajaku. Posada policijskog plovila odmah je krenula u akciju traganja i spašavanja u kojoj su sudjelovali i djelatnici plovila Lučke kapetanije Senj i Lučke kapetanije Rab. Nakon sat vremena zajedničke potrage djelatnici Lučke kapetanije uočili su četvoricu Mađara, dvojicu u moru, a dvojicu na obali Golog otoka, dok je peti Mađar otplivao pa su ga veliki valovi i morske struje odnijeli prema pučini.
 
Potraga se nastavila danas od ranih jutarnjih sati te je posada policijskog plovila  P-314 oko 5.55 sati na obali kod Rta Markonj na Golom otoku pronašla neozlijeđenog 41-godišnjeg mađarskog državljanina.
  
Opisana morska havarija je srećom završila bez posljedica za spomenute strane turiste, no, kako se ne bi ponavljali ovakvi i slični događaji i ovom prilikom pozivamo sve nautičare i ostale turiste da redovito prate vremensku prognozu te se ne upuštaju u rizične, potencijalno pogibeljne situacije na moru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here