Home Vijesti Riječki HDZ izbačenu vijećnicu predložio za Sabor!

Riječki HDZ izbačenu vijećnicu predložio za Sabor!

196
0

Nema mira u riječkom gradskom HDZ-u koji se nikako ne uspijeva profilirati u ozbiljnu političku organizaciju i alternativu u Rijeci vladajućem SDP-u. Uoči parlamentarnih izbora došlo je do nevjerojatnog obrata zbog kojeg je morao uredovati i vrh stranke. Kao što je poznato, županijska organizacija te stranke je na prijedlog gradske organizacije krajem prošle godine donijela odluku o izbacivanju iskompromitirane gradske vijećnice Ivone Milinović. Odluka proceduralno nije dovedena do kraja jer se na žalbu nije očitovao Visoki časni sud, a cijela procedura je u mirovanju zbog unutarstranačkih izbora koji su se odužili zbog koronavirusa, a sada i raspisanih parlamentarnih izbora.

Jedna od mnogobrojnih objava na prvatnom zidu Ivone Milinović uperena protiv predsjednika GO HDZ-a koji ju je sada kandidirao za Sabor!

Protiv Milinović je u međuvremenu istragu otvorilo i općinsko odvjetništvo te ju osumnjičilo za javno poticanje na nasilje i mržnju. Milinović se u svojim facebook objavama ponajviše obrušavala na predsjednika gradskog odbora Luciana Vukelića koji stranku godinama vodi na daljinski upravljač iz Zagreba. U siječnju ga je u jednoj objavi nazvala ulizicom i poltronom, odnosno – ‘alpinistom’. U međuvremenu je pokušala organizirati podršku stranačkoj opoziciji Mirku Kovaču i Davoru Stieru u Rijeci ali je ta opcija uvjerljivo potučena na unutarstranačkim izborima.

I onda dolazi do obrata. Gradski odbor HDZ-a pod vodstvom Luciana Vukelića, na sjednici bez kvoruma, za kandidate na parlamentarnim izborima predlaže uz ostale i samog Luciana Vukelića te – Ivonu Milinović, koju su nedavno izbacili iz stranke! Ostaje nepoznanica koji su to članovi GO koji su podržali ovakav prijedlog.

Na pitanje kako je moguće da Gradski odbor riječkog HDZ-a predlaže kao kandidatkinju za izboru Ivonu Milinović, a prije pola godine je tražio njezino isključenje iz stranke i što će Županijski odbor napraviti, čelni čovjek PGŽ HDZ-a Oleg Butković odgovorio je kako nema tu informaciju, ali je poručio da će zastupati stav da svi oni protiv kojih su pokrenuti postupci ne mogu biti na listi, naglasivši da Predsjedništvo stranke i Nacionalni odbor donose konačnu odluku o listama.

Previous articleProstor Exportdrva na Delti narednih pet godina novo kulturno središte Rijeke
Next articleOtvaraju se objekti Jadrana d.d.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here