Home Vijesti Riječki HDZ obilježio Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja...

Riječki HDZ obilježio Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

119
0

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga, označava posebno emotivan trenutak u našoj povijesti. HDZ Rijeka s dubokim pijetetom i trajnom zahvalnošću odaje počast onima koji su položili svoje živote za slobodu naše domovine.

U sjećanju nam je herojska obrana Vukovara, simbola hrabrosti i domoljublja. Oko 1800 neustrašivih branitelja predano se borilo do posljednjeg daha, ostavljajući nasljedstvo koje živi u srcima svakog hrvatskog građanina. U isto vrijeme, s tugom se prisjećamo Škabrnje, gdje su nevini građani životom platili svoja uvjerenja i težnju za slobodom. Neka njihova žrtva bude podsjetnik na važnost zajedništva, ljubavi prema domovini i trajnu zahvalnost prema onima koji su omogućili da danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj.
Već tradicionalno, i ove godine, HDZ Rijeka s dubokim pijetetom sudjeluje u obilježavanju Dana sjećanja. Neka sjećanje na hrabre branitelje bude inspiracija za daljnje čuvanje naše slobode, a zahvalnost prema njima neka bude trajna i nepromjenjiva nit koja povezuje srca svakog Hrvata!

Prigodnu molitvu za sve nestale i poginule predvodio je mons. Sanjin Francetić, ističe se u izjavi za javnost koju potpisuju Josip Ostrogović, predsjednik GO HDZ Rijeka, Zvonko Radočaj, predsjednik zajednice Utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman PGŽ i Valter Štefan, predsjednik zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak PGŽ.

Previous articleNikada, baš nikada nemojte nazdravljati mineralnom vodom: prije negoli uzmete čašu, morate znati ovo
Next articleMuž joj rekao da izgleda kao muškarac, onda je slučajno otkrio…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here