Home Vijesti Riječki studenti prekinuli blokadu

Riječki studenti prekinuli blokadu

189
0

Plenum Filozofskog fakulteta u Rijeci 6. prosinca je odlučio privremeno prekinuti studentsku kontrolu nad fakultetom, odnosno odlučio se za suspenziju blokade. Studenti ističu kako su se na takvu odluku odlučili iz objektivnih razloga.
”Smatramo da je pred nama duži proces borbe, utvrdili smo da za potpuno javno financirano visoko obrazovanje zapravo ima novaca, ali ne i političke volje, stoga zaključujemo da je borba prije svega politička, a svaka politička borba ima svoj proces i različite faze kroz koje mora proći.

Ovom, drugom blokadom, usavršili smo se u artikulaciji našeg zahtjeva za potpuno javnim visokoškolskim obrazovanjem, još čvršće smo se povezali s kolegama i kolegicama iz drugih gradova, te smo ostvarili jednu bitnu pobjedu u Puli – Senat Sveučilišta u Puli je na svojoj sjednici podržao studentski zahtjev za potpuno javnim financiranim visokoškolskim obrazovanjem, te se nadamo da će to biti samo jedna u nizu od slijedećih službenih podržavanja našeg zahtjeva od strane sveučilišnih i fakultetskih instanci širem Hrvatske. Osim ovog bitnog momenta, uspjeli smo ukazati javnosti na komercijalizirajući i, samim time destruktivni karakter novog prijedloga zakona od strane povjerenstva za izradbu prijedloga zakonskog okvira promjena u visokoškolskom obrazovanju.”

Previous articleDopunski izbori: SDSS-ovac ušao u općinsko vijeće Viškova
Next articleOn je ubio Aleksandra

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here