Home Vijesti ‘Rijeka promet’ šokiran odlukom Ustavnog suda

‘Rijeka promet’ šokiran odlukom Ustavnog suda

1124
0

Danijel Frka, rukovoditelj Sektora prometa u Rijeka prometu d.d. , vrlo je sumnjičavo reagirao na odluku Ustavnog suda, kojom se odlučno pobija dosadašnji način plaćanja parkirnih kazni. Frka se i dalje ograđuje od službenog komentara ove, po njemu, nagle i neobične odluke.

– Nisam u prilici dobiti uvid u službenu odluku, pa je jednostavno ne mogu ni komentirati. No, mogu izraziti čuđenje što je Ustavni sud nakon 12 godina ovakvog načina naplate parkinga odlučio ovako reagirati.  Svih ovih godina pljuštale su žalbe i tužbe, ali Ustavni sud nije do sada nikada donio ovakvu odluku, kazao je Frka.

Nadalje, Frka najavljuje rasplet ove medijske zavrzlame kroz službenu izjavu, koju će za javnost donijeti Hrvatska parking udruga, štiteći pritom svoje interne interese.

-Još uvijek postoji mogućnost da su mediji interpretirali samo dio odluke, za koju ne znam ni temeljem čega je uopće izdata ni kako glasi, kazao je Frka.

Odluka Ustavnog suda se, osim na Rijeku, odnosi i na još 11 gradova diljem Hrvatske, među kojima s drakonskim visinama kazni prednjači Osijek.

Iako će ovaj potez Ustavnog suda među vozačima vjerojatno biti dobro primljen, loša je vijest da na snagu stupa tek 1. siječnja 2010. godine. (R-1)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here