Home Vijesti Roboti konobari stigli su u Caffè degli Specchi u Trstu VIDEO

Roboti konobari stigli su u Caffè degli Specchi u Trstu VIDEO

257
0

Caffè degli Specchi nalazi se na glavnom trgu u Trstu, Piazza Unità d’Italia, unutar Palazzo Stratta koju je izgradio grčki trgovac Niccolò Stratta.

Osnovan 1839. godine, to je jedina preostala od četiri kavane koje su nekada vladale onim što se nekoć zvalo Piazza Grande. Unutra možete osjetiti atmosferu Habsburškog Carstva: uz kavu ovdje ćete se osjećati pomalo poput princeze Sissi.

Caffè degli Specchi oduvijek se smatrao dnevnim boravkom Trsta. Uobičajeno sastajalište trgovaca, intelektualaca i službenika, bilo je vrlo popularno i zahvaljujući koncertima koji su se u njemu održavali pod vodstvom novopridošlog Franza Lehara.

Njegova posebna atmosfera, koja ga svrstava među povijesna mjesta Italije, vraća nas u vrijeme kada su za njegovim stolovima sjedili važni pisci i poznati protagonisti naše povijesti, poput Joycea i Sveva.

U zadnje vrijeme u kavani imamo jednu novost. Uz revne konobare među stolovima povijesnog tršćanskog Caffè degli Specchi, već nekoliko dana, pojavila su se tri besprijekorna robota. Oni neumorno rade raznoseći prljavo posuđe, tanjuriće, šalice, čaše i boce koje njihovi “kolege” skupljaju od mušterija kako bi ih smjestili u automat koji potom sve nosi do pulta.

Tako se cijeli dan stalno ponavljaju dolasci i odlasci pod zabavljenim pogledima prolaznika. Vlasnik restorana Riccardo Faggiotto uvjeren je da na ovaj način štede vrijeme i trud dežurnog osoblja.

Tri robota su programirana da se smjeste na određeno mjesto pored stolova i da idu do druge određene točke gdje mogu isporučiti ono što je sakupljeno sa stolova.

Riječ je o prvim “automatiziranim konobarima” u gradu, robotima poznatog brenda, koji se već koriste u barovima, restoranima i hotelima diljem svijeta. Troškovi? Svaki po petnaest tisuća eura.

Previous articleVratimo nedjelju, dan kada su u podne složno zveckale žlice za juhu
Next articleLeko dobio otkaz, Karoglan je novi trener Hajduka!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here