Home Sport Roje uoči gostovanja u Kotoru: I protiv favorita utakmica počinje s nula-nula

Roje uoči gostovanja u Kotoru: I protiv favorita utakmica počinje s nula-nula

1102
0

Nakon europskog iskušenja u Napulju s »Posillipom«, vaterpolisti »Primorja Erste banke« su u napornom ritmu non-stop igranja do vrha napunili mrežu »Rokave Koper« u gostima. U plivalištu »Žusterne« Riječani su protiv bivših suigrača Verača, Turine, Kancijanića i Bukovca slavili s deset golova razlike, to je dobra artiljerijska priprema uoči večerašnjeg teškog gostovanja u Kotoru. U 10. kolu atraktivne Jadranske lige Barać, Glavan, Vrlić, Brala i suigrači imaju puno zahtjevnije suparnike, kao što su Mađari Steimetz i Kiss te Crnogorac Janović.
– Veseli me izuzetno dobar, kvalitetan pristup. Nije bilo upitno tko je bolji u Kopru – kaže Zoran Roje, trener »Primorja EB«. – Da bi se za to dobilo potvrdu, pristup mora biti pravilan. Prilaz utakmici je bio baš takav, to je apsolutno za pohvaliti. Mi smo i odlično otvorili utakmicu, a imali smo pad sredinom susreta, ali kako je nadmetanje sve više odmicalo, mi smo dominirali i povećavali razliku. To je ono što zbilja treba istaknuti. Koprani jesu slabiji od nas, ali prethodni rezultati govore da se »Mornar Brodospas« itekako namučio s njima u Splitu, dobio ih je 9:7. U ovom slučaju sve je to pitanje pristupa, a mi smo prišli utakmici kako treba i s time sam vrlo zadovoljan.
Sastav »Primorca«, vašeg današnjeg domaćina?
– »Primorac« je izuzetno ambiciozna sredina. Prošlogodišnji je prvak Crne Gore, doveo je dva vrhunska mađarska igrača, Gergelyja Kissa i Steinmetza, vratio je mlađeg brata Janovića. Ta je momčad, uz Hrvate Janovića i Šetku, izuzetno kvalitetan sastav, složen od vrsnih stranaca i crnogorskih reprezentativaca. Oni su toliko investirali da žele maksimalne domete, biti u završnici i Lige prvaka, a neće lako propustiti ni Jadransku ligu. Nisu igrali dobro u početku sezone, ali dva posljednja rezultata pokazuju da su stabilizirali redove i da ulaze u formu. Bukvalno su pregazili i »Šibenik NCP« u Europskoj ligi sa 13:6, a u Jadranskoj ligi svladali su »Mornar BS« sa 14:3. To pokazuje o kakvoj se snazi i kvaliteti momčadi radi.
»Primorje EB« je prilikom prošlog gostovanja u Kotoru prije pet godina imalo mnogo jači sastav nego sada. Pogled na večerašnji susret iz riječkog kuta?
– Apsolutno ne patim ni od kakvih kompleksa niti prema kome, tako ni prema »Primorcu«. Oni su u snazi, jači su i apsolutni su favoriti, ali uvijek idem s filozofijom da svaka utakmica počinje s nula-nula. Želimo u svakom susretu dati svoj maksimum i imati izuzetno kvalitetan pristup nadmetanju. Nadam se da će tako biti i u ovom susretu te da ćemo se kotorskoj publici predstaviti u dobrom svjetlu. (novi list)

Previous articleNadan Vidošević: EU ne traži privatizaciju škverova
Next articleAstronomski centar otvorit će se tek u veljači

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here