Home Vijesti Roman Brnada proglašen krivim za teško ubojstvo: Šest mjeseci će se liječiti...

Roman Brnada proglašen krivim za teško ubojstvo: Šest mjeseci će se liječiti u psihijatrijskoj ustanovi

1399
0

Roman Brnada proglašen je krivim da je u neubrojivom stanju na okrutan način ubio Darinku Krivec 6. veljače u riječkom kafiću Pin, dakle da je počinio teško ubojstvo, prenosi Novi list. No s obzirom da se radi o osobi koja zbog bolesti, oštećenja i disfunkcije mozga nije mogla shvatiti značenje djelovanja niti upravljati svojim postupcima prema njemu su morale biti primijenjene odredbe Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. Iz tog razloga nije mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu već mu je izrečen prisilni smještaj u psihijatrijsku ustanovu. Također, vijeće kojim je predsjedala sutkinja Ika Šarić produljilo mu je istražni zatvor.

-Tijekom sudskog postupka ustanovili smo da je kazneno djelo učinjeno u neubrojivom stanju a zakon nalaže da se u tom slučaju odredi liječenje u ustanovi na šest mjeseci. Nakon šest mjeseci će se preispitivati da li stanje ide nabolje ili ne. Činjenica je da za okrutan način ubojstva žrtva dugo mora trpjeti bolove, no iz onoga što smo vidjeli na snimci te iz težine ozljeda proizlazi dakle da sila koju ste upotrijebili pokazuje na okrutnost i brutalnost. Ovo vijeće je stoga smatralo da se radilo o okrutnom ubojstvu, istaknula je u obrazloženju presude sutkinja Šarić.

Na upit sutkinje Romanu Brnadi da li želi nešto reći vezano za presudu kratko je odgovorio: “Da sam bio koliko toliko pri sebi ja bi uzeo flašu i samog sebe po glavi.”

Na prvom ispitivanju Brnada tvrdio: ‘Zdravko Mamić mi je platio da ubijem tu ženu’

Roman Brnada se na suđenju branio šutnjom pa je stoga kao dokaz pročitan zapisnik i reproducirana snimka njegova prvog ispitivanja u državnom odvjetništvu. Tamo je između ostalog kazao: “Meni je za to obećao novac Zdravko Mamić. Zdravko Mamić mi je platio da ubijem tu ženu. Kad mi je Mamić to naložio spustio sam se na Korzo i sreo ju. Malo sam se bojao jer nikad nisam počinio ubojstvo. Oni su mene preispitivali u tom kafiću. Njoj sam bio sumnjiv, a dala mi je da pijem rakije, kavu, čajeve… ja sam se izgubio, izgubio sam pamet, sjetio se da mi je dijete gladno, žena gladna.”

Također je tužiteljici kazao kako je ovo sve montaža i da će skočit dolje (kroz prozor).

Previous articleReditovci raspravljali o tome gdje bi u Hrvatskoj najradije živjeli, a da nije njihov grad. Evo kako stoji Rijeka!
Next articleKovačić se karikaturom ispričao supruzi, javio se Hrvat koji mu je skinuo hlačice! (FOTO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here