Home Vijesti Rupčić: Obersnel je politikant

Rupčić: Obersnel je politikant

1512
13

Gradski vijećnik Josip Rupčić kazao je da nije nimalo pristojno to što se riječki gradonačelnik Vojko Obersnel hvali projektom Sveučilišnog kampusa, a koji financira hrvatska Vlada.
– On je u svom programu naveo Sveučilišni kampus, a kao razlog za to je naveo izgradnju infrastrukture. Pa, valjda je normalno da infrastrukturu izgradi Grad Rijeka. Jednako tako, na predstavljanju njegovoga programa, pričao je o brodogradnji. On je zadnji koji ima na to pravo jer su se u SDP-u sramotno ponašali kada je propadao Viktor Lenac, a spasila ga je HDZ-ova Vlada. Što se tiče 3. maja, treba se sjetiti da je koalicijska SDP-ova vlada oduzela vrijednu imovinu riječkom brodogradilištu, a sada se SDP-ovci predstavljaju kao ljudi kojima je stalo do brodogradnje. Problem je u tome što gradonačelnik Obersnel nema viziju, nema kvalitetne projekte, a one koje je obećao nije realizirao. Obersnel je politikant, a ne ozbiljan gradonačelnik, izjavio je Rupčić.

Gradska vijećnica HDZ-a Nataša Juriša osvrnula se na crne prognoze gradske vlasti kada je u pitanju ostvarenje proračunskih prihoda od prodaje zemljišta i prava građenja.

– Zanima me kako će se to odraziti na Kostabelu koja godinama propada, a novac iz proračuna se troši na čuvanje oronulih objekata. Prvi zakupnik je ostao dužan milijune kuna, priča s Goranom Štrokom je propala, a gradska vlast optužuje Ministarstvo graditeljstva zbog toga što nema zainteresiranih za kupnju zemljišta na Kostabeli. Uvijek je netko gradonačelniku Obersnelu i njegovoj vlasti krivac za neuspjehe. On je kazao da se s Ministarstvom graditeljstva pregovara, a mene zanima tko je u pregovorima i u kojoj su oni fazi, rekla je Juriša. Gradska vijećnica HDZ-a ocijenila je i da je projekt izgradnje novog autobusnog kolodvora dokaz nesposobnosti gradske vlasti.

– Još je Slavko Linić obećavao novi kolodvor. U 2009. godini smo, a ništa se ne gradi. Novi kolodvor postoji jedino u digitalnom obliku. Gradonačelnik samo laže i zavlači. Zbog skupoće projekata kao što je izgradnja bazena na Kantridi uvući će građane u dužničko ropstvo. Obersnel nije zaslužio još jedan mandat, zaključila je Juriša. (novi list)

Previous articleOpljačkana INA-ina postaja u Čandekovoj
Next articleOvosezonska premijera „Amy’s View/Differenti opinioni“

13 COMMENTS

 1. Rupcic zaboravlja da izmedju ideje o kolodvoru i gradnje istoga treba prije kupiti zemljiste? Naravno, kad se odluci prodati… i da ne postoji instant kolodvor nego treba napraviti natjecaj tako da se odabere najbolja ideja.. pa lokacijska dozvola… a i to je do sad vec kostalo 50 milijuna kn… Meni to izgleda kao da se je nesto napravilo…

 2. Za mene jedini zasluzan sto je taj projekt isao u dobrom smjeru je Joze Peric,prodekan za financije Sveucilista u Rijeci.Covjek je doslovce “izmislio” novce putem raznih “trikova” i metoda,odlican je ekonomista i medju ostalom on je bio predlozio Obersnelu da se napravi regionalna banka ali Obersnel je odbio…Bravo profesore,samo naprijed!

 3. Što priča ovaj Asmodeus. Žemljište i skladišta su kupljeni za 5 miliona eura i natječaj je proveden i odabran najbolji rad a to je grozan crni cok koji nema baš ništa primorskog u sebi.Pročitajte knjigu utisaka.
  mnogima su važni samo pojmovi pa i Rupčiću-novi kolodvor. novi bazen, nova garaža, nova cesta a ne ulaze u bit ni ne pitamju, gdje, što i kako.
  Okruženje žabice je predivno i tamo nabiti taj vrni cok od kolodvora.i pritom rušiti fantastični ambuijent željezničkoh skladišta koji su i su i talijani .odabradli za kulisu za snimanje filma. A mogla su skladišta ostati i novi kolodvor se izgraditi u ro na više načina, ali i to je GRad dobio elaborirano sve na vrijeme, ali namjera je bila rušiti zaposliti operativi svoju građevnu. A kojui ornamenti na skladištima lijepi i koji kameni blokovi od bijelog kamena nanizani. To je mogaso biti kvart kao onaj u LOndonu kako se zove, sve ono smješano a vodi te na novi autobusni kolodsvor. NIjevažno samo ZIĐAT, važni je imati ideju. imalo sluha i osjećaja za svoj grad..

 4. Asmodeus prica upravo ono sto si ti napisao 🙂 a iz toga se vidi da NESTO je napravjjeno, ne?

 5. aha kužim, krivo sam skužio jer sam mislio da Asmodeus govori da to tek treba napraviti.
  nešto je napravljano, nažalost u krivom sjeru u smjeru rušenja fantastičnog ambvijenta tih skladišta koja sad imaju gotovog uesljivog prostora od 20 000 metara kvadratnih a novom nadogradnjom bi se dalo nabildati i na 60 000 metzara kvadratnih, to je kao Tower centar samo što bi bio u centru i u super boljem i orginalnijem ambijentu gdje skladišta tvore pasaš ulicu između njih a tu je i 200 metara dugačak podrum u cigli idealna za pivnicu ili što. Znači kupljeno za 5 milione eura da bi se rušilo a moglo se iznajmiti prostore i preurediti uz ostalo, MUzej grada RIjeke je tu predlagao svoje izložbene prostore jer rasdi se o ogromnim prostorima, mogla se i knjižnica gradska tu useliti ,…A kolodvor zapadno gdje je sada parking i odmah je okretište tu , znači kao otok a busevi uokolo, a garaža jedan nivo ispod zemlje jer ioanko dio kolosjeka seli ća a ulica Produžena RIva bi izašla na površinu onda malo prije. Treba karta da se objasni, objašnjeno je već poglavarstvu sve. Uvijek prvo njima i odjelu za urbanizam.

 6. A da se prikrpaš i službenom ovoj listi… Pa onda da vodite grad u potpunu propast? Koje gluposti…

 7. objasni molim konmkretno a ne fraze i parole komitetlijske. Što znači sintagma-voditi u propast i što znači riječ gluposti , tj, na što se odnosi, molim razjasniti o čemu se radi da možemo onda pričati i razglabati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here