Home Vijesti Rusi polako, ali sigurno lome simbol otpora na istoku, Ukrajincima pripremaju zamku!

Rusi polako, ali sigurno lome simbol otpora na istoku, Ukrajincima pripremaju zamku!

194
0

Ukrajinske snage koje su ukopane oko grada Severodonjecka vrlo vjerojatno će okružiti ruski vojnici, predviđa jedan zapadni dužnosnik kojega citira BBC.

Kazao je da su ruske snage ostvarile “postupni napredak” u okruživanju džepa ukrajinskog otpora – samo jednog dijela regije Donbas na jugoistoku Ukrajine gdje ruske snage napreduju.

Dužnosnik, koji je htio ostati anoniman, rekao je kako su Rusi uvijek imali više trupa i opreme nego Ukrajinci.

Nisu objavljeni nikakvi detalji o tome koliko ukrajinskih vojnika bi moglo biti u opasnosti, odnosno koliko bi ih moglo zapeti u zamci.

No dužnosnik naglašava da je njihov otpor “odigrao ključnu ulogu jer su oslabili ruske snage”, što je dalo vremena ostatku ukrajinskih snaga u Donbasu da se pripreme i ojačaju obranu.

Dužnosnik kaže da je okruživanje ukrajinskih vojnika oko džepa Severodonjecka “ostvariv cilj”, nakon što su Rusi pretrpjeli niz neuspjeha.

Predviđa i da će, nakon što ostvari svoj cilj, Rusija pokušati krenuti prema gradu Kramatorsku na jugozapadu. Kaže i kako je to “velik i izazovan cilj koji će ih skupo koštati”.

Previous articleKomentar NY Timesa signalizira nove vjetrove na Zapadu? U Kijevu izvan sebe, ali realnost bi im mogla pokucati na vrata
Next articleIbrahimović snimao kako Rebić pleše i pije pivo na proslavi Mialana (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here