Home Vijesti Rusi probili drugu liniju obrane: Osvojeno ključno naselje, 115. brigada napustila položaje...

Rusi probili drugu liniju obrane: Osvojeno ključno naselje, 115. brigada napustila položaje bez naređenja!

125
0
GL4CpNcbYAEZ3lq
GL4CpNcbYAEZ3lq

Ukrajina je navodno pokrenula istragu protiv brigade koja se bez zapovijedi povukla s položaja kod Očeterina!

Neki vojni blogeri objavili su snimku ruske vojske iz središta sela i naveli da je Očeterino osvojeno te da protivničkih jedinica još ima samo na periferiji sela. Time su Rusi probili drugu crtu obrane kod Aviđivke i odmah nastavili prodor te već stigli do susjedne Novobakhmutovke.

Ukrajinski kanal Deep State, pak, javlja da ruske trupe kontroliraju oko polovicu sela dok je ostatak u takozvanoj sivoj zoni.

Vojni blogeri rekli su u ponedjeljak da je jedna od ukrajinskih brigada napustila svoje položaje bez zapovijedi, nakon čega je uslijedio prodor ruskih snaga.

– Jedna brigada je bez zapovijedi napustila položaj, nakon čega su Rusi odmah ušli u naselje. Sada se vode borbe u središtu sa snagama druge brigade koja je trebala doći u rotaciju. Bit će teško uskladiti frontu na važnom pravcu Avdijivski – kaže volonter Tim Zlatkin.

Ukrajina zasad nije službeno potvrdila da je jedna od brigada bez zapovijedi napustila svoje položaje u Očeretinu. Ukrajinski vojni bloger Militarist, međutim, navodi da je istraga pokrenuta.

– Zapovjedništvo Oružanih snaga Ukrajine otvorilo je istragu protiv 115. zasebne mehanizirane brigade zbog napuštanja položaja u Očeterinu protivno zapovijedi – navodi Militarist.

Navodno je ceh platila 47. brigada Magura poslana da zakrpi rupu.

DeepState kaže da odgovorne za područje gdje je došlo do proboja čekaju ozbiljne provjere.

– Dogodili su se neki prilično čudni događaji i kao rezultat toga neprijatelj je počeo imati ozbiljne taktičke uspjehe – rekao je kanal DeepState.

Oceterino se inače nalazi na dominantnoj uzvisini i njegova strateška važnost je velika za cijelu okolicu. Osvajanje Ocheterina omogućit će ruskim snagama da istovremeno napadnu nekoliko okolnih naselja, uključujući Novobakhmutovku i Solovyov.

Ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov oštro je sugerirao da Rusija namjerava zauzeti grad Harkov na sjeveroistoku Ukrajine! Lavrov je tako postao prvi visoki dužnosnik Kremlja koji je izravno označio Harkov kao potencijalnu metu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here