Home Mozaik Ruski navijački vođa preminuo u Ukrajini: bio je teško ranjen i u...

Ruski navijački vođa preminuo u Ukrajini: bio je teško ranjen i u komi

64
0

Nikolaj Semjonov, član navijačke skupine Spartak iz Moskve, poginuo je na ratištu kod Vuhledara u Ukrajini.

Nikolaj Semjonov preminuo je u 40. godini, kao član jedinice “Espanyola”, koju čine navijači ruskih klubova. Prema riječima njegovih poznanika, “Sjoma” je bio omiljen u društvu, kako na tribini, tako i u vojsci.

Navijač Spartaka iz Moskve, koji ima bratske odnose s navijačima Crvene zvezde, poginuo je u razmjeni topničke vatre u Vuhledaru. Nakon višednevne kome, u koju je bio stavljen nakon smrtnog ranjavanja, podlegao je ozljedama u bolnici.

Od njega su se oprostili ruski navijači i pripadnici postrojbe dobrovoljaca “Espanyola”. Nikolaj Semjonov otišao je na bojište u prvim danima ruske agresije na Ukrajinu.

Vladimir Solodovnikov, poznat kao Crazy, poginuo je sredinom ožujka na istom dijelu bojišnice, u blizini Vuhledara . Bio je jedan od vođa navijača moskovskog CSKA. Početkom godine umrli su i navijači Zenita iz Sankt Peterburga Andrej Rahov Arni i Andrej Kovališin Kličko.

Nikolaj Semjonov bio je pripadnik dobrovoljačke jedinice ruske vojske “Espanyola”, koju čine simpatizeri navijačkih skupina. Sama postrojba broji preko 600 vojnika, a u njoj su navijači Spartaka, Zenita, CSKA, Lokomotive, Torpeda…

Syoma je pokopan 11. svibnja na groblju u Himkiju, predgrađu Moskve.

Previous articleFacebook se oglasio o problemu slanja zahtjeva za prijateljstvo ljudima čije ste profile gledali
Next articlePredstavljen logo idućeg SP-a: navijači negoduju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here