Home Biznis Ruski proizvođač automobila izgubio strane investitore, poziva svoje radnike da sade krumpire!

Ruski proizvođač automobila izgubio strane investitore, poziva svoje radnike da sade krumpire!

125
0

Nakon što su se dogovori s BMW-om, Kiom i Hyundaijem propali zbog rata u Ukrajini, proizvođač automobila iz Kalinjingrada Avtotor rekao je da će dodijeliti vrtne parcele radnicima i prodati im “visokokvalitetni sjemenski krumpir” “kako bi osigurao buduću žetvu”.

Donosimo priopćenje Avtotora:

“Zbog teške ekonomske situacije u kojoj se poduzeće našlo, AVTOTOR provodi sustavne mjere za očuvanje i pružanje dodatne socijalne potpore osoblju tvornice.

Pod tim uvjetima ne samo da se dosljedno osiguravaju sve pogodnosti i jamstva za zaposlenike u skladu s kolektivnim ugovorima, već se pokreću i novi socijalni programi.

Dakle, kako bi pružili dodatnu socijalnu podršku zaposlenicima poduzeća, dioničari i uprava AVTOTOR-a odlučili su besplatno dodijeliti zemljišne parcele svima koji žele urediti povrtnjake. Parcele su površine 1000 m2. metara (10 hektara). Za djelatnike AVTOTOR-a dodijeljena su dva zemljišna područja ukupne površine 300 hektara u vlasništvu tvrtke – na području sela Kholmogorovka i Lyublino.

Prethodno je provedena anketa među zaposlenicima tvornice te je formiran popis onih koji žele iskoristiti ovu mjeru potpore.

Već je održan prvi sastanak povjerenstva za raspodjelu zemljišnih parcela u kotaru sela. Kholmogorovka. Metodom lutrije podijeljeno je 168 parcela. Raspodjela parcela u kvartu Lyublino će se održati u drugoj polovici svibnja. Uoči majskih praznika djelatnici AVTOTOR-a, među onima koji su se prijavili za zemljište, obišli su zemljište i pregledali svoje buduće vrtove. Parcele su u potpunosti pripremljene za sezonsku sjetvu – zemljište je orano i drljano. Trenutno su mnogi radnici već počeli obrađivati zemlju. Kako bi osigurala buduća žetva u vrtovima radnika, AVTOTOR je organizirao prodaju visokokvalitetnog sjemenskog krumpira domaće proizvodnje.

AVTOTOR je osnovan 1994. godine u Kalinjingradu. Poduzeće je prvo u Rusiji pokrenulo proizvodnju automobila stranih marki. Proizvodnja traje od svibnja 1997. godine. Ukupni obujam proizvodnje premašio je 2,5 milijuna vozila.” (avtotor.ru)

Previous articleNavijači Reala koji su napustili Bernabeu u 80. minuti postali hit na internetu (VIDEO)
Next articleGates: Ljudi viču na mene na ulici jer misle da ih nadzirem cjepivom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here