Home Biznis RWE nudi jeftiniju struju

RWE nudi jeftiniju struju

1810
0

STRUJATvrtka RWE Energija danas je predstavila svoju ponudu ugovornih modela za kućanstva kojima nudi tri modela s popustima na cijene za isporuku električne energije od 5 posto, 7 posto i 10 posto za prvu godinu, a uz specijalnu online ponudu kućanstva koja ih izaberu za opskrbljivača imat će i dodatni popust od 2 posto na standardni proizvod te 150 kuna bonusa.

“Iako će neki korisnici uštedjeti do 50 posto uz naše modele u 2013. godini, ne želimo zavaravati građane. Na temelju našeg pilot projekta za kućanstva u Hrvatskoj realno je očekivati da će dugoročna godišnja ušteda za prosječno kućanstvo biti u rasponu od 5 do 15 posto”, rekao je član Uprave RWE Energije Miroslav Kulla na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednik Uprave tvrtke Zoran Miliša poručuje da žele korisnicima dati najbolju ponudu na hrvatskom tržištu, da jamče uštede u prvoj godini te da će u drugoj i trećoj godini biti najpovoljniji na tržištu. Kućanstva koja se odluče za RWE Energiju kao opskrbljivača električne energije mogu birati između tri modela, a nude im se i dodatne pogodnosti za ugovaranje putem interneta. Model Ideal je s ugovorom na rok od 36 mjeseci u kojem se jamči popust u prvoj godini od 10 posto, Bonus je s ugovorom na 24 mjeseca i popustom 7 posto, dok je Start jednogodišnji ugovor s popustom u prvoj godini 5 posto.

Ugovore li se ti modeli online, popust se povećava za 2 posto te iznosi 12, 9 i 7 posto, a u sva se tri modela u tom slučaju ostvaruje i dodatnih 150 kuna bonusa.

Iz RWE Energije su na primjeru prosječnog kućanstva u stanu koje godišnje troši 3.000 kilovatsati (kWh) izračunali da bi do kraja ove godine (za pet mjeseci) na iznosu za električnu energiju u odnosu na HEP mogli uštedjeti oko 220 kuna, ili 38 posto, dok bi s troškovima mrežarina, naknada i trošarina te PDV-a ukupna ušteda bila oko 237 kuna, ili 18 posto.

RWE Energija ima ponudu i za male poduzetnike, kažu da ih trenutno imaju oko 600, a ponudu za njih nisu prezentirali napominjući da im pristupaju individualno. Ističu i kako je promjena dobavljača vrlo jednostavna za korisnike, korisnik je može obaviti online ili s njihovim prodajnim predstavnikom, a nakon što se potpiše ugovor RWE Energija preuzima potpunu odgovornost za sve ostale elemente potrebne za dovršetak procedure. No, napominju kako oni s nepodmirenim dugovanjima prema HEP-u neće moći promjeniti opskrbljivača.

Slovenci nakon RWE-a najavljuju dodatne popuste

Slovenska tvrtka GEN-I koja je jučer najavila niže cijene električne energije, danas odgovara na konkurentsku ponudu Nijemaca dodatnim sniženjem cijene, čime je iznos prosječnog sniženja u odnosu domaći HEP, umjesto 10 posto promijenjen na 12,5 posto. (iPress)

Previous articleDvije mame, dva tate
Next articleRiječanin nestao kod Brgada

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here