Home Food & Travel Ryanair je najavio smanjenje broja letova za jesen-zimu zbog kašnjenja isporuka Boeinga

Ryanair je najavio smanjenje broja letova za jesen-zimu zbog kašnjenja isporuka Boeinga

552
0

Ryanair je danas (četvrtak, 28. rujna) najavio brojna smanjenja letova za zimu 2023. kao izravnu posljedicu kašnjenja isporuke Boeingovih zrakoplova tijekom razdoblja od rujna do prosinca. Ryanair je očekivao da će primiti 27 zrakoplova između rujna i prosinca, ali zbog kašnjenja u proizvodnji u pogonu Spirit Fuselage u Wichiti, u kombinaciji s popravkom i kašnjenjem isporuke Boeinga u Seattleu, Ryanair sada očekuje da će primiti samo 14 zrakoplova između listopada i prosinca. Ryanair je surađuje s Boeingom kako bi pokušao ubrzati isporuke u razdoblju od siječnja do svibnja 2024. kako bi mogao ući u vrhunac turističke sezone ljeta 2024. sa svih 57 novih isporuka Boeingovih zrakoplova kako se očekuje.

Kao rezultat ovih kašnjenja isporuke, Ryanair će ovaj tjedan izvršiti niz prilagodbi svog rasporeda za zimu 2023.

“Smanjujemo broj zrakoplova u Charleroiju za 3, zrakoplova u Dublinu za 2 i smanjit ćemo 5 zrakoplova u 4 talijanske baze, uključujući Bergamo, Napulj i Pisu. Također će biti redukcije zrakoplova u East Midlandsu, Portu i Kölnu.

Ryanair se ispričava zbog ovih neizbježnih redukcija u svom rasporedu za zimu 2023. Ryanair ove zime nema rezervnih zrakoplova jer je potrebno planirano održavanje cijele naše flote od preko 550 zrakoplova kako bi svi bili spremni za njegov najveći ljetni let 2024″.

Michael O’Leary iz Ryanaira je rekao:

“Blisko surađujemo s Boeingom i njihovim dobavljačem, Spiritom, kako bismo smanjili ta kašnjenja isporuke. Duboko je žalosno što su proizvodni problemi u Wichiti i Seattleu još jednom odgodili Boeingove ugovorene isporuke Ryanairu ove zime. U redovitom smo dijalogu s Boeingom i naš primarni cilj je osigurati isporuku svih 57 ugovorenih zrakoplova B737 prije kraja svibnja 2024., tako da Ryanairova flota može narasti na više od 600 zrakoplova za ono što će biti naš najveći ljetni program. Ova otkazivanja letova stupaju na snagu od kraja listopada, a bit će priopćena svim pogođenim putnicima e-poštom tijekom narednih dana. Putnicima će biti ponuđen ponovni smještaj na alternativnim letovima ili potpuni povrat novca prema njihovoj želji. Iskreno se ispričavamo putnicima zbog neugodnosti uzrokovanih ovim kašnjenjima isporuke ove zime.

Previous articlePustila je majci video: kad je shvatila o čemu se radi, počela je vrištati i bacati stvari po sobi
Next articleLjudi s nevjericom gledali prizor na plažI: Dok je žena bila na obali, ovo stvorenje je pojurilo iz vode (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here