Home Mozaik “Sa 40 godina sam neudata, živim sama i sretna sam”

“Sa 40 godina sam neudata, živim sama i sretna sam”

136
0
pexels jure širić 691919

Žena od karijere dobila je nekoliko neugodnih pitanja o svom privatnom životu, što ju je nagnalo da to prijavi na svojim društvenim kanalima

Christina Pensa je 40-godišnja neudata žena koja New York smatra velikim domom svog odraslog života. Nakon diplome provela je nekoliko godina radeći kao kuharica u ugostiteljskoj industriji. Zatim je uspjela nastaviti karijeru agenta za luksuzne nekretnine s punim radnim vremenom. No, prije negoli je postigla taj cilj, morala je proći kroz niz intervjua koji su joj omogućili da promisli o svom životu. A prije svega o tome koliko se ženama u današnje vrijeme postavlja previše “neugodnih” pitanja vezanih uz vlastiti privatni život.

To je iskustvo isprobala iz prve ruke kada su je na razgovoru za posao, u dobi od 36 godina, pitali živi li sama. U tom trenutku niz sumnji i nesigurnosti zaokupirao je njen um, tjerajući je na laž. Do te mjere da je rekla kako će ubrzo preseliti kod svog partnera. Prava besmislica s obzirom na to da tada ona i njezin dečko nisu bili donijeli ovu odluku. Zbog toga se nemalo posramila.

Predrasude o slobodnim ženama

Sada je slobodna i ima posao koji je zadovoljava. No i dalje smatra da se ženama, kako na radnom mjestu tako i izvan njega, postavljaju previše “intimna” pitanja koja ponekad mogu povrijediti njihovu osjetljivost. Kao što joj se nedavno dogodilo, kada je dobila poruku od svog nedavno razvedenog starog poznanika. Upitao ju je je li slobodna za početak veze. Poruka je glasila:

“Bok Christina, uvijek sam bio zaljubljen u tebe i jako te poštujem. Nedavno sam se rastao i volio bih te izvesti. Jednu stvar jednostavno ne mogu razumjeti: kako si, dovraga, još uvijek sama?”

Pitanje ju je emotivno pogodilo, jer za nju iza tog komentara stoji muškarac koji djevojke doživljava kao jadne i krhke djevojke. One su samo lijepo cvijeće koje treba čupati. One koje nemaju dečka, znači da su “uvelo cvijeće” i s njima sigurno nešto nije u redu. Stoga je odlučila razjasniti stvari na svojim društvenim mrežama.

Tvrdnja o izboru da bude neudata žena

Nakon što je primila treću uzastopnu poruku sa sličnim aluzijama, Christina je odlučila objaviti reel u kojem objašnjava kako se osjeća sretnom kao sama. Te kako nije u redu ženu etiketirati samo na temelju privatnog života. Nakon objave videa dobila je veliku žensku podršku, ali i pokoji negativan komentar muške publike jer muškarci koji je prate nisu vjerovali njezinim riječima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here