Home Vijesti Sanader u pohodu na 3.maj i Novi list: Vidim da ste zahvalni...

Sanader u pohodu na 3.maj i Novi list: Vidim da ste zahvalni za sve što Vlada čini

294
5

Potpisivanje pet ugovora o potpori za gradnju brodova domaćih brodara te ugovora o gradnji dvaju brodova za Tankersku plovidbu u brodogradilištu 3. maj, premijer Ivo Sanader iskoristio je u četvrtak za prvi pohod na Rijeku uoči svibanjskih lokalnih izbora, na kojima će HDZ za riječku gradonačelnicu kandidirati mladu saborsku zastupnicu Vesnu Buterin, a za primorsko-goranskog župana Josipa Borića, pomoćnika za otoke ministra Božidara Kalmete.

Svečano potpisivanje još prije više od mjesec dana dogovorenih gradnji pet brodova u 3. maju tempirano je na dan obilježavanja 19. godišnjice osnutka riječkog HDZ-a, pa je nakon popodnevnog posjeta brodogradilištu Sanader navečer ima na rasporedu promociju svojih riječkih kandidata u Teatru Fenice, a zanimljivo je da je vrijeme između dva događaja iskoristio za posjet redakciji Novog lista, dnevnika kojeg je lani preuzeo vlasnik Diokija i član HDZ-a Robert Ježić, koji je Sanadera pratio i u 3. maju.

Nekoliko stotina radnika 3. maja, koje se postrojilo na ulazu u brodogradilište, dočekalo je premijera i ministre Božidara Kalmetu i Damira Polančeca umjerenim pljeskom, nakon čega se Sanader potrudio rukovati s desecima zaposlenika. Iako nije bilo nikakvih transparenata i zvižduka, Sanaderova svita, koja je nekoliko puta pokušala inicirati snažniji aplauz premijeru, izazivala je tek mlaku reakciju. No Sanader je nakon potpisivanja ugovora ipak ustvrdio kako je dirnut dočekom radnika iz kojeg se vidi “da su zahvalni za sve što Vlada radi da bi sačuvala djelatnost i radna mjesta”.

“Danas je teško doći do narudžbi za sve škverove i da nema krize i recesije u svjetskim razmjerima. No uspjeli smo da škverovi imaju posla. Pomogli smo ovim projektom i brodare i brodogradilišta, nismo zaobišli kriterije EU jer se potpore smiju davati brodarima i naći ćemo u budućnosti još načina kako pomoći našim škverovima. Mi u Vladi smatramo da je brodogradnja jedan od vodećih hrvatskih brendova”, kazao je Sanader, dodavši da će Vlada inzistirati kod EU i budućih vlasnika brodogradilišta na očuvanju djelatnosti, no i da se slaže s diverzifikacijom poslovanja, pogotovo u manjim škverovima. (business.hr)

5 COMMENTS

  1. …vidim da ste zahvalni za sve što vlada čini. Zaboravio je Sanader još dodati-dječice moja.

  2. Nevjerovatno je koliko je zapravo Novi list pristran, al ocito je jasno i zasto.

    Ipak Sanader je spasio 3 maj:):)

    Mozes mislit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here