Home Mozaik Scena nakon utakmice Irana i SAD-a obišla i oduševila cijeli svijet

Scena nakon utakmice Irana i SAD-a obišla i oduševila cijeli svijet

315
0

Engleska i SAD iz skupine B sinoć su prošli u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Engleska se očekivano lagano obračunala s Walesom i pobijedila 3:0 za prvo mjesto u skupini, dok su SAD i Iran igrali za prolaz. Iranu je i bod bio dovoljan, a Amerikancima je igrala samo pobjeda.

Do nje su došli golom Pulisica u 38. minuti. Engleska je nakon blijedog prvog poluvremena u nastavku razbila Wales. Dva gola Rashforda i jedan Fodena bili su dovoljni za uvjerljivu pobjedu i potvrdu prvog mjesta u skupini.

Engleska će u osmini finala igrati protiv Senegala, dok će SAD šansu za četvrtfinale tražiti protiv Nizozemske. Iranci su nakon utakmice bili razočarani, razumljivo tužni, a neki od njih su neutješno plakali jer su bili svjesni koliko su bili blizu povijesnog plasmana u osminu finala SP-a.

Premda SAD i Iran desetljećima imaju zategnute političke odnose, koji su nerijetko bili na rubu oružanog sukoba, jedna je scena na kraju utakmice pokazala da je sport iznad politike. Naime, reprezentativac Irana Ramin Rezaeian je nakon poraza neutješno plakao, a svijet je oduševio potez protivničkog igrača Antoneea Robinsona, koji je zagrlio Iranca i pokušao ga utješiti.

Previous articleDalić: Belgija je top 2, a mi top 12
Next articleSeks skandal i sukobu igrača Srbije na Svjetskom prvenstvu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here