Home Najnovije Scoria: Nama je bitnija utakmica nego Hajduku

Scoria: Nama je bitnija utakmica nego Hajduku

824
0

Dobro raspoloženi Scoria uoči jadranskog derbija poručio je da će u utakmici koja je bitnija Rijeci nego protivniku za dobar rezultat trebati napadačka efikasnost i dobar posjed lopte u određenim trenucima. Elvis Scoria kao i svi riječki navijači posebno će pamtiti 25. svibnja 2005. godine i osvajanje kupa s Rijekom na Poljudu, no sadašnjost je u mnogome drukčija. Rijeka u 23. kolu odlazi u Split na noge Hajduku koji je izgubio bitku za naslov prvaka, a Rijeka tabori u sredini ljestvice. Jadranski derbi u prvom dijelu sezone bio je borba za naslov prvaka na punoj Kantridi, a sada protivnici s novim trenerima slažu momčad za slijedeću sezonu.

– Želimo igrati na način kako smo igrali do sada na gostovanjima, da pokušamo biti kompaktni, agresivni i protivniku ne dozvolimo dominaciju na svom terenu te puno prilika kao u Varaždinu. Iz tih situacija imat ćemo kontru i polukontru, a moramo imati u određenim trenucima dobar posjed lopte da nismo stalno u fazi obrane. Imamo maksimalno povjerenje u napadače jer moje mišljenje je da moramo zabiti gol ili dva u Splitu ako želimo uzeti bod ili bodove. Mi smo u situaciji da nismo još ništa rješili u ovom prvenstvu, još smo u situaciji da nam je svaka utakmica super bitna, možda čak sa rezultatskog plana bitnija nama nego Hajduku – rekao je u uvodu Scoria koji nije izdiktirao sastav, no rekao je da neće biti većih promjena osim ulaska Vukmana umjesto ozlijeđenog Kreilacha.

Dvojba koja se najviše spominjala u protekloj pauzi bila je na poziciji napača, Gerc ili Pilčić?

– Imamo dva dana za razmisliti, nisu iste karakteristike napadača, a tko god počne imat će maksimalno povjerenje – zagonetno je odgovorio trener.

Rijeka prije pauze zbog utakmica reprezentacija nije primila pogodak u tri prvenstvene utakmice, na Poljudu će obrana biti na dodatnom iskušenju.

– Pitanje je po meni da li ti pauza dobro dođe jer po meni je ekipa fizički rasla, vidjeti ćemo kako će biti u Splitu jer će trebati jako puno trke i hrabrosti.

Jadranski derbi uvijek ima posebnu draž i motiva ne nedostaje.

– Znamo da našim navijačima utakmica puno znači jer je to najveći derbi u Hrvatskoj za Rijeku pa motivacija ne bi trebala izostati.

Uz motivaciju na terenu će Scoria svojim igračima dati poseban recept za uspjeh.

– Morat ćemo imati dobar posjed ukoliko želimo do rezultata jer ne smijemo biti samo iza i bez posjeda te napadačkog učinka. Nadam se da ćemo biti spremni to prikazati na terenu.

Osvajanje kupa na Poljudu s Rijekom za Scoriu je prošlost od koje se živi.

– Ne bih evocirao uspomene, drage su mi i slatke ali sadašnjost bi mi priuštila puno više zadovoljstva.

Trener Rijeke nije se želio baviti protivnikom već je detalje zadržao za sebe.

– Ne volim pričati baš o protivnicima, ali drugi su u prvenstvu i sigurno da imaju kvalitetu, i individualnu, i moramo se paziti tokom cijele utakmice.

Antonini Čulina svojim pogotkom rješio je posljednje gostovanje, u Koprivnici je zabio za pobjedu, a sada ga očekuje debi na Poljudu.

– Očekuje nas teška utakmica i najvažnije je da odigramo kao u posljednje vrijeme bez primljenog pogotka, a prema naprijed siguran sam da ćemo nešto napraviti te razveseliti gledatelje i nas za sretan povratak kući.

Konferenciju za medije zaključio je trener u svom stilu.

– Što nema nitko još jedno pitanje, molim vas? – sa smješkom je rekao Scoria uvijek željan razgovora o nogometu.

Rijeka na Poljud putuje u petak ujutro dok se utakmica igra s početkom u 18 sati, a glavni sudac je Igor Križarić iz Čakovca. Utakmice će početi minutom šutnje u sjećanje na tragično preminulog igrača Zadra Hrvoja Čustića.

Rijeka će na Poljudu imati i podršku vjerne Armade koja organizira putovanje autobusom na Poljud, a prijave se vrše u klubu navijača na Kantridi u četvrtak i petak od 19 do 21 sat. (nk-rijeka.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here