Home Vijesti SDP se definitivno dijeli na dva dijela, Bernardić predsjednik nove socijaldemokratske stranke?

SDP se definitivno dijeli na dva dijela, Bernardić predsjednik nove socijaldemokratske stranke?

88
0

U prvom tjednu srpnja Hrvatska će postati bogatija za još jednu lijevu političku stranku. Njezina jezgra je Klub socijaldemokrata koji je nastao nakon raskola u SDP-u kada je, pošto su četvorica zastupnika izbačena iz stranke, njih 18 otišlo i osnovalo svoj klub. Socijaldemokrati su osnovali udrugu, a sada slijedi daljnji korak – registracija političke stranke.

– Intenzivno se priprema osnivanje stranke. To je zahtjevan posao, no pokušat ćemo ga dovršiti prije ljetne stanke. Dotad ćemo imati osnivačku skupštinu, a na jesen bi se napravila programska fešta na kojoj bismo demonstrirali politički profil – kaže potpredsjednik Sabora Davorko Vidović koji će se najvjerojatnije kandidirati za predsjednika Socijaldemokrata.

– Ne mogu to isključiti, ali procijenit ćemo što je najbolje za stranku i što želimo predstaviti – odgovorio je na pitanje hoće li biti predsjednik. – Ishodište stranke smo mi iz Sabora i barem u prvoj fazi mora biti u vodstvu netko iz parlamenta – objašnjava Vidović, dodajući da ima puno tehničkih detalja, a trenutačno pišu stranački Statut, formiraju organizacije i definiraju stranački ustroj. Kaže da im se ljudi učlanjuju, vrlo su aktivni na terenu, ali još nisu spremni za punu prezentaciju stranke.

Među najaktivnijim osnivačima je Davor Bernardić, bivši predsjednik SDP-a, koji je dugo bio predsjednik zagrebačke organizacije te stranke. Bernardić je i sada zadužen za Zagreb, a Vidović kaže da je dosad formirao sedam do osam zagrebačkih podružnica.

Previous articleVIDEO: Je li galeb ukrao pizzu ili ne?
Next articleCNN: Vučićev plinski sporazum s Putinom stvorio je novu glavobolju Europi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here