Home Kolumne SEKSPERTIZA by Marija A. Štrajh: KOMPLEKS PREDOMINACIJE

SEKSPERTIZA by Marija A. Štrajh: KOMPLEKS PREDOMINACIJE

140
0

Kako su svi napokon hrabro izmigoljili iz svojih raznolikih rupa, nakon popuštanja epidemijskih restrikcija, svašta se ekplicira i čuje. Hiperventilacija eksbalkanskih šovinista evidentna je skoro svugdje…ovaj put neću se baviti političkim egzibicionistima iako seksizam također pripada toj kategoriji već seljoberima par exellance koji iznalaze razne načine kako bi ipak izrazili svoje primitivno, odgojem otrovano mišljenje koje itekako prenašaju na mlade koji oš-neš to upijaju jerbo znamo; nemaju oni izgrađen stav u svijetu gdje se sve mijenja u konstanti, a u 21.stoljeću brzinom munje.

I tako, ljeto je izdajica, samo takva, pa onda isplivaju i razni komentari razularenih, od pandemije uopće nesuzdržanih patrijarha koji ponosno svoju familiju podučavaju mačo razmišljanju.

Tako sam i ja svoju guzu i sise, u korektnom kupaćem, izbacila na sunce dok me je moja pasica Ezi pošteno čuvala, ali to nije bitno, već moje uho koje radi kao urica. Dva metra dalje izležavala se familija lošeg purgerskog naglaska što je naravno znakovito te se zabavljala internetskim glupostima dok se odnekud nije očito vratio patrijarh sa psom koji je doduše dobroćudniji te nije udojen frustracijama vlasnika pa je sve to imalo naznaku simpatičnosti, ali ne zadugo…

E sad, patrijarh je bućnuo da ne kažem prasnuo u more i počeo komentirati naše odbojkašice kako su ružne i viskoke, a ne kao balerine iz sinhronog plivanja. Kosa mi se digla na glavi te sam očito počela odašiljati Meduzine krakove jer je nastao muk, vjerojatno zato jer su svi postali svjesni da ih netko sluša.
Ako sam i tako zaustavila navalu odurnog komentiranja i vrijeđanja vrijednih sportašica koje su ponos i dika, između ostalog krasnih cura čiji je rad i talent teško dostići.
Seljoberizam koji ni novonastali tzv. EU mentalitet, ali očito lažan do boli, ne može iskorijeniti ima dalekosežne opančarske korijene koji čak nisu niti za podcijeniti a propos poljoprivrednih vještina, osim evidentnog ženomrzačkog iskaljivanja, ako ne na supruzi onda na nekome s npr. telke pa čak ne znam kakvo zlato nosile.
Muškarci sebi svašta dopuštaju, a kompleks predominacije moraju iskazivati pa makar bili kastrirani, ali valjda iskaljivanjem na nekim tamo trećim ženama kroz brutalne komentare.
Vječita potreba za podjarmljivanjem žene neće nikada prestati jer uspjeh se ne prašta sportašici, a kamoli nekoj intelektualki, da i ne govorim genijalki s mega uspjehom.

Tu je borba bespredmetna, naprosto nemoguća i nikamo ne vodi jer ljepota i plemenitost ženskog tijela i uma govori sve samo za sebe.
Ovakvih primjera ima posvuda, od odmjeravanja, tračanja pa i dovođenja žena u neugodne situacije da i ne govorim u uporabi seksualnosti za ruganje, ponižavanje i pokazivanje latentne impotencije koju kad bismo okrenuli na drugu stranu medalje postala javno ruglo.
Jer ipak nije, što je muškarac bez brkova već penisa. Pa onda neka služi na čast, a ne opći sram.

Previous articleIzmeđu Umaga i Novigrada autom naletjela na dijete
Next articleVIDEO: Uhićen zbog vruće noći s prostitutkom, vrijeđao žene, mrzi Đokovića, a pogledajte što je sada napravio!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here