Biznis

Sindikati: 3. maj je žrtvovan zbog Uljanika, tražimo hitnu odluku Vlade!

Sindikati: 3. maj je žrtvovan zbog Uljanika, tražimo hitnu odluku Vlade!

Poziv ministru gospodarstva Darku Horvatu i premijeru Andreju Plenkoviću za održavanjem sastanka u 3.maju u Rijeci, kako bi se pronašlo rješenje za neizdrživu situaciju u brodogradilištu, poslali su danas u otvorenom pismu predstavnici sindikata koji djeluju u tvrtki, javlja Radio Rijeka.

Iz Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja, SMH – IS, Sindikata 3. maj te SIKD-a još jednom ukazuju na loše vođenje poslova menadžmenta u Uljaniku, koje se na 3. maj odražava prolongiranjem rokova za povrat pozajmice od 523 milijuna kuna te 313 milijuna kuna neobjašnjenih troškova, a koji se odnose na razliku u cijeni broda prema Sporazumu uz 2009. godine.

Sve činjenice jasno pokazuju da se od strane Uljanika provodilo financijsko, kadrovsko i organizacijsko devastiranje 3. maja, oduzimajući mu “živi novac”, što je rezultiralo time da je 3. maj umjesto “dobro restrukturiranog brodogradilišta postalo brodogradilište bačeno na koljena koje je izigrano i žrtvovano kako bi se pulskom brodogradilištu udahnulo još pet godina života”, piše u priopćenju.

Predstavnici sindikata u pismu premijeru Andreju Plenkoviću i ministru Darku Horvatu pišu da bez njihove pomoći 3. maj ne može doći do svog novca, te da radnici brodove i dalje znaju i žele raditi. No zbog loših uprava nemaju ih čime graditi jer ne mogu doći do sredstava potrebnih za nabavku materijala, a boje se da uskoro neće imati ni s kime. Traže od premijera i ministra da zauzmu hitan stav koji će omogućiti nastavak proizvodnje u 3. maju te spriječiti odlazak radnika.

“Hoćete li u 3. maju žurno imenovati Kriznu upravu i poduzeti urgentne mjere da se nastavi s proizvodnjom ili ćete što prije prekinuti ovu agoniju, proglasiti stečaj i ukinuti brodogradnju u Rijeci, a mi ćemo onda krenuti raditi radne vize za inozemstvo kako bismo mogli graditi brodove u Italiji, Njemačkoj, Kini ili konobariti u Irskoj?”, pitali su predstavnici sindikata u otvorenom pismu.

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. la bavisela

    September 22, 2018 at 18:38

    a da 3 maj nije zrtvovan kao stadion kantrida zbog pozicije i p….e pitajte ZDO Rijeka oni znaju sve paze da se ne procesuira

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Lošinjskom hotelu Aurora gosti dodijelili vrijedno priznanje

spFebruary 14, 2019

Amerikanci spašavaju LNG terminal na Krku? Washington od Mađarske traži uvoz LNG-a s Krka!

spFebruary 9, 2019

Debeljak: Posla će biti i za Uljanik i za 3. Maj, trebat ćemo još radnika

spFebruary 9, 2019

Ove godine u Rijeku stiže rekordan broj kruzera!

spFebruary 8, 2019

Odgođen stečaj 3.maja: Strateški partner spreman platiti 107 milijuna kuna za deblokadu računa?

spFebruary 6, 2019

Trgovački sud odlučuje o stečaju 3. maja

spFebruary 6, 2019

Pojeftinio benzin

spFebruary 5, 2019

Čačić: Jamstvima za brodogradilišta kupovala se podrška IDS-a

spFebruary 2, 2019

Riječki SDP-ovac postao stečajni upravitelj Uljanika!

spJanuary 29, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.