Home Biznis Sindikati: 3. maj je žrtvovan zbog Uljanika, tražimo hitnu odluku Vlade!

Sindikati: 3. maj je žrtvovan zbog Uljanika, tražimo hitnu odluku Vlade!

746
1
Riječka 300 tonska KRUPPOVA dizalica najveća je brodograđevna dizalica u Hrvatskoj ! Danas predstavlja i vizualni simbol riječke brodograđevne industrije i grada Rijeke Preuzeto sa: http://www.lokalpatrioti-rijeka.com/upoznaj-rijeku/rjecnik-brodogradilista-3-maj

Poziv ministru gospodarstva Darku Horvatu i premijeru Andreju Plenkoviću za održavanjem sastanka u 3.maju u Rijeci, kako bi se pronašlo rješenje za neizdrživu situaciju u brodogradilištu, poslali su danas u otvorenom pismu predstavnici sindikata koji djeluju u tvrtki, javlja Radio Rijeka.

Iz Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja, SMH – IS, Sindikata 3. maj te SIKD-a još jednom ukazuju na loše vođenje poslova menadžmenta u Uljaniku, koje se na 3. maj odražava prolongiranjem rokova za povrat pozajmice od 523 milijuna kuna te 313 milijuna kuna neobjašnjenih troškova, a koji se odnose na razliku u cijeni broda prema Sporazumu uz 2009. godine.

Sve činjenice jasno pokazuju da se od strane Uljanika provodilo financijsko, kadrovsko i organizacijsko devastiranje 3. maja, oduzimajući mu “živi novac”, što je rezultiralo time da je 3. maj umjesto “dobro restrukturiranog brodogradilišta postalo brodogradilište bačeno na koljena koje je izigrano i žrtvovano kako bi se pulskom brodogradilištu udahnulo još pet godina života”, piše u priopćenju.

Predstavnici sindikata u pismu premijeru Andreju Plenkoviću i ministru Darku Horvatu pišu da bez njihove pomoći 3. maj ne može doći do svog novca, te da radnici brodove i dalje znaju i žele raditi. No zbog loših uprava nemaju ih čime graditi jer ne mogu doći do sredstava potrebnih za nabavku materijala, a boje se da uskoro neće imati ni s kime. Traže od premijera i ministra da zauzmu hitan stav koji će omogućiti nastavak proizvodnje u 3. maju te spriječiti odlazak radnika.

“Hoćete li u 3. maju žurno imenovati Kriznu upravu i poduzeti urgentne mjere da se nastavi s proizvodnjom ili ćete što prije prekinuti ovu agoniju, proglasiti stečaj i ukinuti brodogradnju u Rijeci, a mi ćemo onda krenuti raditi radne vize za inozemstvo kako bismo mogli graditi brodove u Italiji, Njemačkoj, Kini ili konobariti u Irskoj?”, pitali su predstavnici sindikata u otvorenom pismu.

1 COMMENT

  1. a da 3 maj nije zrtvovan kao stadion kantrida zbog pozicije i p….e pitajte ZDO Rijeka oni znaju sve paze da se ne procesuira

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here