Home Biznis Sindikati: U LRH otkazi stalno zaposlenima

Sindikati: U LRH otkazi stalno zaposlenima

1848
0

U Liburnija rivijera hotelima spremaju se otkazi stalno zaposlenima uz otpremnine, a iako poduzeće posluje s dobitkom, zapošljavaju se sezonci da bi se smanjila cijena rada, upozoravaju predstavnici Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije te Turizma i ugostiteljstva Hrvatske.

Sindikalisti navode da se konkurentnost u turizmu postiže kvalitetnim kadrom, a to ne mogu biti sezonci, jer njihova kvaliteta rada nije ni blizu stalno zaposlenih. Njihov je broj već sada prepolovljen u LRH, a sprema se otpremnina za 50 do 80 radnika, kaže sindikalist Bruno Bulić i tumači da to znači da će stalno zaposleni radnici biti menadžeri i polumenadžeri, a sve ostalo radit će sezonci. Bulić vjeruje da će to postati model i u drugim poduzećima.

U sindikatima prozivaju Grad Opatiju i predsjednika gradskog vijeća Viktora Peršića koji, po njima, odbija raspravu o poslovnoj politici u LRH. Ako su točni medijski navodi Peršićevih izjava da sindikalne teme neće biti teme opatijskog gradskog vijeća, Bulić tvrdi: “…onda je to katastrofa od čovjeka. Vidi li on i ima li malo socijalne i društvene inteligencije?”

Bulić je novinarima priložio Peršićev pisani odgovor u kojem stoji da se termin sjednice s tom temom usklađuje, ali da se vijeće ne može koristiti za provođenje sindikalnih aktivnosti i rješavanje odnosa između poslodavca i sindikata. Prema dopisu predsjednika gradskog vijeća Opatije, od uprave LRH već je zatražen izvještaj o ostvarenim rezultatima poslovanja poduzeća. (radio rijeka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here