Home Najnovije Skandalozno: Grobari veličaju ratnog zločinca Ratka Mladića

Skandalozno: Grobari veličaju ratnog zločinca Ratka Mladića

130
0
86cbd9ed f3bf 40dc b33d 6a2ef8356abb
86cbd9ed f3bf 40dc b33d 6a2ef8356abb

Posljednji događaji na košarkaškom kupu u Nišu donijeli su novo zgražanje i osudu nakon što su navijači Partizana, poznati kao Grobari, istaknuli sliku Ratka Mladića, jednog od najpoznatijih srpskih ratnih zločinaca iz ratova devedesetih godina.

Ratko Mladić, koji je osuđen na doživotni zatvor u Haagu zbog genocida i zločina nad civilima, postao je idol navijačima Partizana. Na završnici košarkaškog kupa, Grobari su istaknuli sliku ovog masovnog ubojice, koji je kao visoki časnik JNA i vojske RS zapovijedao napade na Šibenik, Zadar, Škabrnju i Sarajevo, gdje su tisuće civila izgubile živote, a sela i gradovi bili uništeni.

Objavljeni video na službenom profilu Partizana pokazuje kako su navijači pozdravili trenera Željka Obradovića, ali kamera jasno bilježi zastavu Ratka Mladića na dijelu tribine. Ovo je dodatni poticaj za osudu takvog ponašanja i pokazatelj dubokog nedostatka osude prema zločinima koji su počinjeni.

Ovim činom, navijači Partizana ne samo da glorificiraju ratne zločine, već i šalju poruku nepoštovanja prema žrtvama i njihovim obiteljima. Takvo ponašanje treba biti snažno osuđeno, a odgovorne za ovakve postupke treba primjereno kazniti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here